Nyheter

Olovlig ställplats ger 25 000 i avgift

Nyheter Redan 2017 aviserades det att ställplatser fanns vid Hjortsjöns camping i Vaggeryd och för fyra år sedan blev del av parkering ställplatser för husbilar. I dagarna har kultur- och fritidsnämnden fått beslut om sanktionsavgift för att inte sökt bygglov 

Arkivbild från juli 2020

Det var i april i år som det upprättades en så kallad ”egeniniterad tillsyn” då man noterat olovliga åtgärder i anslutning till parkeringen vid Hjortsjöbadet. 

Ställplatserna är uppförda i direkt anslutning till campingen och de upplevs tillhöra camping och bedöms därmed vara en bygglovspliktig campingplats. Av skyltarna att döma på plats så framgår det att det finns sex stycken ställplatser och ytan som dessa upptar beräknas till 18 kvadratmeter samt tillhörande yta mellan ställplatserna om 24 k kvadratmeter. Varje ställplats upptar därmed 42 kvadratmeter och den totala ytan upptar därmed 252 kvadratmeter. En byggsanktionsavgift ska tas ute om en lov- eller anmälningspliktig åtgärd har påbörjats utan startbesked. 

På kommunens hemsida finns erbjudande från campingen som har 6 stycken ställplatser, 23 husvagnsplatser och tältplatser. 

Men för att få ställplats för husbilar gäller att man sökt bygglov. Det har kultur- och fritidsnämnden missat. 

Enligt förvaltningens beskrivning och med stöd av plan- och byggförordningen beräknades byggsanktionsavgiften till 100 848 kronor men miljö- och byggnämndens beredning föreslog till nämnden att avgiften skulle landa på 25 212 kronor vilket det så också blev. 

LÄS MER:  Grannar oroade över färre parkeringsplatser

LÄS MER:  Ja till ställplats för husbilar

Taggar

Dela


4 reaktioner på Olovlig ställplats ger 25 000 i avgift

Jag skulle uppskatta om dessa ställplatser togs bort. Önskar att parkeringen kunde användas av oss som bor i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *