Nyheter

Omodern konst visas på Vinden

Nyheter Det är konstnären Bernt Johansson från Habo som visar sina målningar i utställningslokalen Vinden på Smedjegatan i Skillingaryd under två helger framåt.

Bernt som numera är pensionär har jobbat med konst under många år och flera av hans verk finns att se i Vaggeryds kommun. 

– Jag har jobbar med många olika saker genom åren. Jag var museitekniker på länsmuséets, bildlärare under några år, ansvarig för reklamverksamheten och annonsutformningar på alla Intersports butiker i Sverige och mycket annat. På senare år har jag hållit på med att göra filmer och att göra scenografin till teaterföreställningar, berättar Bernt.

Här i Vaggeryds kommun har Bernt gjort flera offentliga utsmyckningar som den stora draken som står vid Växthusets förskola i Vaggeryd. Till Tallbackens förskola i Skillingaryd har Bernt gjort flera utsmyckningar.

Dels en inhängning med tallar där barnen sitter och äter och ett flygplan som är en modell av det första flygplanet som landade på Skillingaryds skjutfält. Där finns också ett trösteträd där barnen kan krypa in i om man vill vara i fred en stund. 

Bernt är också konstnären bakom Husmosaik i Vaggeryd och Skillingaryd med bilder från olika byggnader i de båda orterna.

I Jönköpings kommun har Bernt gjort utsmyckningar till ett antal skolbibliotek där alla bibliotek fick ett eget tema. Trädgårdstema i Grästorp, rymdbibliotek på Hisingstorp och medeltidstema i Barnarp bland annat.

På Vindens utställning visar Bernt upp ett stort antal målningar huvudsakligen målade i akryl. Några är naturmotiv från bokskogen i Habo men det finns även motiv från kommunen som målningen på en byggnad från Elin Leos lilla uthus utanför Skillingaryd. 

Men frågan som man kan fundera på är: Omodern konst, vad är det egentligen?

Bernt framför målningen med motiv från Båramo.  [1/3]

Samma plats, olika årstider.  [2/3]

Husmosaik i Skillingaryd och Vaggeryd.  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *