Nyheter

Omöjligt att boka tid till simskola

Nyheter Så kom dagen! I går klockan 10.00 hade kommunen annonserat ut att simverksamhet i kommunens sporthallar skulle öppna. 

Har förstått att platserna tidigare gått fort så ”hängde på låset” och uppdaterade sidan prick klockan 10.00. Givetvis laggar sidan och först klockan 10.14 får jag till en anmälan, efter att ha uppdaterat konstant i 14 minuter. Redan då är platserna slut. Följer anvisningar för reservplats men får då veta att allt nollställs på grund av tekniska fel vid anmälan. Alla platser ska ut igen. När får vi inte veta. På webbsidan anges endast tekniska problem, inte när bokningen ska öppna igen. 

Under eftermiddagen uppdaterar jag då och då hemsidan. För vem kan i flera timmar bara ägna sig åt en webbsida som eventuellt snart funkar?! Och så plötsligt! Nu funkar det. Inte. Alla platserna slut. Igen. 

Med denna ytterst slumpvisa bokningsmetod borde det vara bättre att platserna lottas ut bland intresserade. 

Väldigt besviken förälder

Dela


13 reaktioner på Omöjligt att boka tid till simskola

Upplevde exakt samma situation.
Var intresserad av leksim, två tillfällen á 12 stycken.
24 stycken 5-åringar per termin är vad som kan erbjudas, misstänker att det finns fler 5-åringar än så i Vaggeryd…

Självklart måste fler grupper snarast skapas för simundervisning för det är ju för detta vi har skapat de två simhallarna i kommunen.

Är det en kostnadsfråga så prioritera om de nya gratisresorna till Gummifabriken kulturprogram i Värnamo då dessa främst inriktar sig till vuxna med egen ekonomi och egna köpta entrébiljetter

Håller med dig Jörgen! Men Femklövern som du tillhör leder ju kommunen och ni i Centern har ordförandeposten. Problemet är ju inte nytt om man läser kommentarerna så varför har inget gjorts tidigare?

Blir både ledsen och förbannad 😡
Klart att alla som vill ska få plats i simskola.
Hoppas verkligen någon ansvarig omgående kan klargöra läget även i detta forum.

Borde prioritera fler grupper för simskola. Satt själv där klockan 10 för att boka vattengympatid.
Frågan om utökning tar jag med till politiken!
Carina Stridh Bjurhager (C)

Egentligen ingen nyhet detta fenomen är återkommande varje år att grupperna blir fulla efter X antal minuter.
Är simhallen fullbokad mån-sön 24/7?
Eller beror det på reningsverket inte orkar med? Mejeriet har ett reningsverk som står oanvänt går det att använda det istället

Detta är inte rimligt i en kommun som växer så det knakar. Går det inte att köra flera grupper?
Att lära sig simma är en av de viktigaste saker man bör kunna.

Slutat försöka få plats på aktiviteter för barn i Vaggeryds kommun. Värdelöst med för få tider eller helt galna tider när man är på jobbet.
Har helt gått över till Värnamo. Där finns massor bra och fler fortsättningskurser, allt för att ge barnen bästa möjliga vattenvana.
Plus att det finns tider under helgerna.

Ännu en frustrerad och besviken förälder här.

Att sidan kraschar borde väl vara en ganska tydlig indikation på att det är orimligt högt tryck efter platserna!

Fick ändå lite hopp när de gick ut med att de skulle släppa en del platser på nytt. Men när de 15.55 annonserar att ”platserna släpps klockan 16.00”? Ja hur många var med på det? Jag själv såg det en timme senare, och då hade ju tåget åkt för länge sedan. Lite framförhållning kunde de väl ändå ha – så att alla kunde få en chans?

Kan bara hålla med, har försökt att boka babysim men aldrig hunnit anmäla fast man hängt på låset. Tyvärr blir det inget sim, då bebis är för gammal när nästa omgång går. Synd att det inte ordnas fler grupper. Kommunen borde vara mån om att alla kommuninvånare är vattenvana/simkunniga.

Delar din frustration. Är man dessutom ny i kommunen så är det inte lätt att veta var man kan hitta info om sim och kulturskolan.

Jag kan inte annat än att hålla med! Var med om exakt samma sak. Hängde på låset och hela sidan kraschar, så frusterande. Kom in 10.09 och då var alla platser också slut.
Är en sak om man försöker en halvtimme sent och att platserna tagit slut, men att man inte ens kan få en plats när man sitter och väntar på att klockan ska slå 10.00, det är katastrof.

Tycker det är otroligt dåligt att alla grupper, oavsett ålder, barn och vuxna, i både Skillingaryd och Vaggeryd släpps samtidigt, inte konstigt det inte fungerar.
Jag undrar också hur de föräldrar som har flera barn de vill anmäla till olika grupper gör? Finns ju inte en chans att kunna få med mer än ett barn (om man har tur) i grupperna.

Tänk om man kunde utveckla/effektivisera denna verksamhet då ”problem” med fulla grupper är ett återkommande problem.
Men då skall ”någon” ha viljan också…….
En barack vid sidan om kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *