Nyheter

Områdeslekplats skapas i Klevshult

Områdeslekplats skapas i Klevshult

Nyheter Tekniska utskottet har tagit bort en områdeslekplats i Klevshult på sin prioriteringslista för att i stället direkt satsa på en sådan lekplats.

– Vi ska nu diskutera med de boende i Klevshult, säger tekniska utskottets ordförande P O Toftgård (C).

Målet är att redan i år kunna komma till beslut om en lokalisering. Det finns redan ett utkast på en plats alldeles söder om Hagshultsvägen.

I Klevshult finns i dag en lekplats som är integrerad med skolan och förskolan, samt en allmän kommunal lekplats vid Ljunggatan. Enligt tekniska kontorets utredning ligger lekplatsen vid Ljunggatan öppet men ändå instängt för andra besökare än de som bor precis intill. Lekplatsen är traditionellt utformad. Villagator omgärdar delvis området som också används som parkering.

– Nu är målet att lekplatsen ska flyttas till en mer central plats i Klevshult för att skapa en större områdeslekplats. Vid Hagshultsvägen blir den mer tillgänglig för hela orten och kunna utvecklas som en mötesplats med nya lekredskap. Närheten till Tures torg med busshållplats och tågstation är en fördel. Eventuellt kan temat för lekplatsen vara transport och trafik. Den befintliga lekplatsen avvecklas efter det att den nya byggts upp, noteras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *