Nyheter

Omskyltning till 40 blir något försenad

Nyheter En tidsplan för omskyltning till ny bashastighet har tagits fram, men den blir något senare än vad som tidigare tänkt… 

Omskyltning ska vara klar september 2025

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden berättar:
– Vi godkände den planen som är med i handlingarna. Tanken är att man ska ta ort för ort och då kransorterna först. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande kommenterar:
– Vi ser att tidigare planerade tidsplan inte håller utan vi kommer att gå in en bit in i 2025 också. Vi har också några funderingar gällande genomfartsvägar, bland annat riksväg 30 genom Hok, vägen genom Bondstorp och Åker. Dessa finns nämnda i kommunfullmäktiges beslut men vi förfogar inte över dessa sträckor. 

Kommer 30-sträckorna finnas kvar?
– Ja, dessa kommer att finnas kvar. Vi ser att behovet finns kvar även framöver, även om vissa sträckor förändras över en tid. Men det ska också vara klart 2025, säger Kenth Williamsson (S). 

Tidigare plan, som nu blir lite försenad var: Kommunala föreskrifter planerades till våren 2024, liksom planeringen under hösten att genomföra hastighetsändringen.

Planen blir något försenad och nu beräknas omskyltningen vara klar i september 2025. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Omskyltning till 40 blir något försenad

Att tidsplanen inte håller är ett klart bevis på att tjänsteanställda struntar helt i kommunfullmäktiges beslut. Politiskt förtroendevalda måste nu inse att ni motarbetas och vet ni om några nya hastighetsskyltar över huvud taget är beställda. Det finns ingen anledning att vänta på frågor om riksväg 30 utan redan om en vecka kan man skylta om i Vaggeryd och Skillingaryd huvudgator som Jönköpingsvägen, Storgatan, Valdshultsvägen med flera. Politiker sätt nu ner foten för annars kommer tjänstefolket se till att bashastigheten åter blir en fråga i nästa val. Till sist se nu till att kommunfullmäktiges beslut nu genomförs inom närmaste kvartalet. Och vad gäller Åker besluta snarast att det är en tätort och därmed beslutar kommunen själv att de kan sätta upp 40-skyltar där vilket är bättre än den dubbla hastighet som gäller där idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *