Nyheter

Önskar breddning av trottoar

Nyheter Ett medborgarförslag från Vaggeryd inlämnades till kommunfullmäktige

Arkivfoto

Vaggerydsbon har lämnat in ett medborgarförslag som kommunfullmäktiges ledamöter skickade vidare till berörd nämnd för vidare handläggning.

Kommuninvånaren föreslår en breddning av befintlig trottoar eller gång- och cykelväg på Källemogatan mellan Jönköpingsvägen och Bondstorpsvägen i Vaggeryd.

”Sedan enkelriktningen på Boarpsvägen genomfördes så har trafiken ökat kraftigt på Källemogatan. Detta är en väg som många cyklister väljer, inkluderat många skolbarn. Detta är även en väg där bilarna gasar lite för fort”.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Önskar breddning av trottoar

Trafiken blir så koncentrerad på denna lilla väg, halva Vaggeryd tar ju denna genväg till/från Götafors och Västra strand dessutom i samma takt som de bygger mer bostäder. Alltså kommer det blir ännu mer trafik på denna väg.
Den lilla trottoar som finns på källemogatan hålls inte efter, när det är snö och is MÅSTE man gå/cykla mitt på denna trafikerade väg. Har redan skett olyckor på den gatan sedan den andra vägen vid Jamaica gjordes om till enkelriktat. Borde göras enkelriktat på källemogatan också!

Finns inga pengar i kommunen
Har inte infriat det som lovats i Skillingaryd
En farlig korsning ligger på is
Så det ligger på tur när pengar finns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *