Nyheter

Önskar brygga och hytter till Långasjön

Nyheter Medborgarförslaget från boende i Åker kommer att delges kommunfullmäktige på måndag

I sitt förslag till politikerna önskar Åkerbon att en förbättring ska göras vid badplatsen Långasjön i Åker. 

– Badstranden är mycket trevlig men kan bli ännu bättre. Till en början behövs en brygga. Tidigare fanns där en långbryggga men på grund av stor variation av låg- och högvatten togs den bort. Ett förslag är att ha längre stolpar till bryggorna så slipper de att flyta bort. Sedan skulle det vara bra att ha ett par enkla omklädningshytter. Den förra brann ned men ersattes inte, skriver boende i Åker i sitt medborgarförslag. 

”Till sist skulle det gå att få en lång och fin badstrand genom att ta bort lite buskar och sly som växer vid strandkanten och med en grävmaskin jämna till platån mellan gräsytan och stranden. Med dessa förändringar skapas det en tryggare och attraktivare badplats. Långasjöns badplats har blivit mer och mer populär de senaste åren från barnfamiljer som även kommer från angränsande kommuner” är avslutningen på medborgarförslaget. 

Under sammanträdet i kommunfullmäktige på måndag behandlas medborgarförslaget. 

Arkivbild från varm sommardag

Taggar

Dela


4 reaktioner på Önskar brygga och hytter till Långasjön

Ja något behöver göras åt badplatsen i Åker, flotten är väldigt saknad av våra barn som nu hellre åker till andra ställen. Grannkommunen Gislaved är ett riktigt föredöme när det gäller fina, välskötta och attraktiva badplatser!

Ännu fler tyskar och andra som ligger där veckovis om alla somrar fast det är campingförbud. Tycker synd om turistcampiing Flaten som missar gäster samt Hjortsjöbadets camping

Håller med -förbudet finns men ingen följer ju upp det – kommuniceras via en liten skylt – upprustningen är helt ok,- men risken är som du skriver att vi som bor i kommunen inte får chans att ta del av förbättringen då ”långliggare” upptar all parkeringsyta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *