Nyheter

Önskar fler genomfarter

Nyheter Motionen som Lennart Karlsson (EMP) lämnade in under fullmäktige blir nu, enligt motionären, mer aktuell än tidigare.

Arkivfoto från sommarens översvämning i Skillingaryds enda genomfart mellan centrum och östra delarna om man är bilburen

Det var i slutet av oktober som Lennart Karlsson (EMP) lämnade in motionen, som nu delgavs på fullmäktige. Motionen har en önskan om förutsättningar och behov för en ny undergång för att underlätta förbindelser mellan Skillingaryds centrum och östra delarna av tätorten.

– Med tanke på stängning av lunchrestaurangen på Jupiter är det är svårt att ta sig till Sörgården. Fundera på var eller om det behövs, vi har faktiskt fyra genomfarter i Vaggeryd och i Skillingaryd har man en. Jag vill gärna att ni tittar på motionen, säger Lennart Karlsson (EMP).

– Motionen ska inte gå till tekniska nämnden utan kommunstyrelsen för beredning, påpekar Berry Lilja (S).

Kommunfullmäktige beslutade att motionen ska lämnas till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Önskar fler genomfarter

Fast om man har bil kan man åka vägen förbi Statoil och vägen förbi expert. Går man finns undergången på bilden och undergången på den sidan systembolaget ligger.

I Hok har vi inte en enda säker gångväg över Rv.30. Varken övergångställe eller tunnel för våra barn som måste ta sig över för att kunna komma till Lindevallen. Bilar och lastbilar håller 70 km/timmen igenom hela samhället. Tyvärr betalar vi samma skatt som övriga i Vaggeryds kommun men får inte valuta för pengarna. Hok som samhälle växer så det knakar med massor av nya barnfamiljer som flyttar hit. LÅT det inte behövas en olycka innan ni vänder ögonen åt vårt håll.

När järnvägs överfarterna stängs i Skillingaryd o Vaggeryd vad finns då för de äldre med rollatorer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *