Nyheter

Önskar fonderade medel till enskilda vägar

Nyheter Vid tekniska nämndens senaste sammanträde önskades ett uttag på 350 000 kronor ur resultatfonden för att täcka upp underskott efter att bidrag betalats ut.

– Vi hade en besparing som gick igenom budgeten, men kommunstyrelsen rev upp besparingen. Dock tillförde man inga medel så vi har i dag ett underskott på detta konto. Vi testar nu att söka ur fonderade medel för att täcka underskottet. Det här är engångskaraktär och inte en investering. Vi har nästan 9 miljoner i fonden och dessa pengar kunde vi gjort mycket för…, konstaterar Jerry Karlsson (L) och fick med sig nämnden på att söka pengar från fonden till bidragsutbetalningar till enskilda vägar med stadsbidrag. 

Under budgetprocessen förra året gjordes besparingar, där bland annat bidrag på 300 000 kronor skulle sparas till enskilda stadsbidragsvägar. Kommunfullmäktige beslutade om sänkt ambitionsnivå i antagande av programbudgeten. Senare i kommunfullmäktige kom ärendet tillbaka och då beslutades det att ambitionsnivån skulle vara oförändrad, det vill säga 100 procent av täckningsgraden för vägbidraget. Detta gjordes utan ekonomisk kompensation till tekniska nämnden. Under förra året betalade tekniska ut bidraget till vägföreningarna, som beslutat, fast man egentligen inte hade pengarna på kontot. Driftbidraget som utbetalats, som man inte hade täckning, för var 356 000 kronor. Därmed begär nu tekniska nämnden både budgetförstärkning inför 2022 med 350 000 kronor samt en önskan om att plocka ut 350 000 kronor ur resultatfonden för att täcka upp årets underskott. 

Arkivbild på enskild grusväg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *