Nyheter

Önskar fortsatta drogkontroller

Nyheter Medborgarlöftet är sedan två år tillbaka en samverkan mellan polis och kommun. Det är en del av Polismyndighetens styrmodell och ett sätt för polisen att komma närmare medborgaren. Tanken var att medborgarlöftet skulle innebära trafiksäkerhet, men våra politiker vill ha kvar drogkontrollerna.

Kommunstyrelsen ställer sig bakom den gemensamma planen mellan kommun och polis samt löftet till medborgarna. Plan och löfte undertecknas av högsta representant från de två parterna polis och kommun.

Kommunstyrelsen får även i uppdrag att till nästkommande sammanträde undersöka om det finns möjlighet att ha kvar arbetet med droger bland ungdomar som medborgarlöfte.

– Polisen tillsammans med kommunen tecknar ett så kallat medborgarlöfte. Handlar om att polisen ska komma närmre medborgarna. Nu har man jobbat med narkotikaproblemet en tid och i år vill man titta på trafiksäkerheten som en prioritering, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det absolut viktigaste är att man släpper inte släpper narkotikakollen. Vi har incidenterna som vi ser på bland annat Fågelforsskolan i Skillingaryd där det är bränder och andra tillbud omvartannat. Där måste vi ta ett starkare samlat grepp. Det hänger ihop med polisens handlingsplan och vi vill nu att man inte bara tittar på trafiksäkerhet utan även behåller kontrollen på narkotikabrotten, avslutar Gert.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *