Nyheter

Önskar mer öppen arbetsgång

Nyheter "För att vi ska få våra medborgare intresserade av politik måste vi öppna upp oss", menar Ewa Magnusson (L) som nu lämnat in motion till fullmäktige i ärendet.

Flitiga motionärer till fullmäktige

– Om vi ska få invånare att bli intresserade politik vill det till att kunna följa våra ärenden. Vi i (L) vill att det ska bli mer öppet. Nu är det ganska svårt och vi vill att fullmäktige se till att lägga ut information om vad som händer med ett ärende och vem som är ansvarig, så det är lätt att följa ett politiskt ärende, säger Ewa Magnusson (L).

Nedan följer (L) motionen till fullmäktige i sin helhet;

”Liberalerna i Skillingaryd/Vaggeryd föreslår att kommunfullmäktige ser till att medborgarna kan följa offentliga ärendes arbetsgång från förslag till verkställighet på kommunens hemsida. Att den enskilde medborgaren får följa i sin helhet där alla steg i processen går att se och att ansvariga politiker och tjänstemän för ärendet i varje fas redovisas och specifieras. Det bör också redovisas var i processen ärendet ligger just nu och vem som är ansvarig samt när ärendet påbörjas och avslutas i varje fas. Att icke sekretessärenden utan endast offentliga ärenden.

Positivt med det hela är att det blir rätt gentemot medborgarna, politiken kan följa vad som händer, tjänstemännen känner mer ansvar, kan leda till en snabbare process samt ger bättre möjligheter att identifiera bromsklossar i systemet”

Magnus Thelin
Atcha Adinda
Ewa Magnusson

Taggar

Dela


1 reaktion på Önskar mer öppen arbetsgång

Börjar undra om ni dra åt samma håll du och Salle när det gäller den södra delen av kommunen. Eller behövs det Skillingarydsparti!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *