Nyheter

Önskar sänkt hastighet vid skola

Nyheter Ett medborgarförslag inkom i september förra året om att kommunen ska sätta upp ett högre staket och sänka hastigheten vid Åkers skola. Nu har tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden yttrat sig.

Arkivbild

Medborgarförslaget lämnade kommunfullmäktiges ledamöter ifrån sig för att få remissvar från barn- och utbildningsnämnden och tekniska nämnden. Jerry Karlsson (L) är ordförande i tekniska nämnden och förklarar;

– Vi är inte väghållare, utan det är Trafikverket som sätter hastigheten utanför tätbebyggt område. Vi anmodar att göra en trafiksäkerhetsutredning för att bedöma riskerna kopplade till vägen som går utanför skolan, men vi som kommun har inte rätt att ändra hastigheten. Det staket som finns där i dag uppfyller kraven men givetvis ska vi se över det också om en ny trafiksäkerhetsutredning görs, berättar Jerry Karlsson (L).

Vid barn- och utbildningsnämnden senaste sammanträde beslutades det att ställa sig bakom förslaget.

– Vi är inte väghållare, men vi är positiva till förslaget. Det är dåligt staket och vi ställer oss bakom detta, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Fotnot: I dag är den rekommenderade hastigheten 70 kilometer i timmen förbi Åkers skola.

Taggar

3 reaktioner på Önskar sänkt hastighet vid skola

Enligt skyltning är hastigheten genom Åker och förbi skolan 50 kilometer i timmen. Klokt förslag att sänka!
/Janne

Nej, det finns ingen rekommenderad hastighet på 70. Däremot finns det sedan flera år en skylt med högst 50 genom hela kyrkbyn. Så är det också i dag – jag kontrollerade detta när jag passerade för en stund sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *