Nyheter

Önskar sänkt hastighet i villaområde

Nyheter Medborgarförslaget om sänkt bashastighet i kommunens villaområden lämnades in vid kommunfullmäktige.

Vaggeryd kommun marknadsför sig som en kommun med fokus på familjer och nu vill medborgarförslaget se bevis på detta och inte bara snygga reklamblad med jordgubbar och skrattande barn.

”Efter att ha bott i Vaggeryd i ett år så köpte vi ett hus i Skillingaryd för att bo där som familj och valde ett lugnt område upp mot Grönelund. Vår gata har genomfart och används när man ska från Valdshultsvägen till Grönelund. I två år levde jag i tron att det var hastighetsbegränsning på 30 i villaområdet och när bilarna inte tycktes hålla detta så kontaktade jag Trafikverket. Där fick jag informationen till mig att Vaggeryds kommun har 50 som bashastighet i hela kommunen vilket även gäller alla villavägar som inte har någon begränsning på hastigheter.

Vidare blev jag informerad att kommunfullmäktige avslog rekommendationen från Trafikverket att använda 40 som bashastighet. Något som jag som familjefar inte kan begripa. Vilka argument finns det det att tillåta att bilar kör i 50 genom ett villaområde? Här pratar vi om folk som är på genomfart och inte bara folk som bor utmed gatan. Skyltar, som vi och andra barnfamiljer har satt upp, där vi uppmuntrar bilisterna till att sakta ner har inte hjälpt. Jag skulle vilja att bashastigheten diskuteras av kommunfullmäktige och vill höra vilka argument som finns mot en bashastighet på 40 eller 30”.

Medborgarförslaget lämnades till kommunstyrelsen.

Bostadsområde. Arkivbild

Taggar

Dela


3 reaktioner på Önskar sänkt hastighet i villaområde

Bra att fler trycker på. Jag har skickat in motion om samma sak, då jag upplever 50 på gatorna som alldeles för högt. I vårt område på Smedbygatan i Vaggeryd ska de 18 barn som bor i området ska korsa genomfartsled för att komma över till gång o cykelväg! Livsfarligt! Hoppas det kan bli ändring!

Tack till dej som skrev detta inlägg!
Frågan är varför 1 villa område har 30 km/timmen och inte vi andra???

Samma nämnd som har avslagit bashastighet 40 har också tagit bort övergångsställena för att de ingav en falsk trygghet. Konstigt att Värnamo och Jönköping har kvar dem om de är så farliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *