Nyheter

Önskar större gångfartsområde

Nyheter Ken Frick, Hankabo, har lämnat in ett medborgarförslag om att göra ett större gångfartsområden i Vaggeryds centrum.

Ken Frick lämnade under fullmäktige in ett medborgarförslag

– Gångfartsområdet som det ser ut idag fungerar som att fotgängarna måste akta sig för bilarna. Jag tänker på de äldre i centrum, menar Ken Frick.

Medborgarförslaget i sin helhet;

”Gör gångfartsområdet ännu större i Vaggeryds centrum. Alla äldre kan passera den kortaste vägen i centrum på ett säkert sätt. Man får plats med ett par korttidsparkeringar till på Frideborgsvägen och kanske också några till utmed Storgatan.

Behöver inte kosta så mycket initialt, bra skyltning räcker, men när man väl sett hur det fungerar så är det förstås ett jätteplus att få bort alla kantstenar så att allt är i samma plan.

Ett mer öppet och tillgängligt säkrare centrum”

Fullmäktige beslutade att skicka över medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Önskar större gångfartsområde

Bra förslag!
Gör Storgatan förbi Ica åkså till gångfartsområde så blir det förhoppningvis lit lugnare trafik, och problemet med övergångsställe vid gamla Coop är löst

Detta gäller:
Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser. Du som är förare har väjningsplikt mot gående.

Vilket väldigt många bilister INTE fattar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *