Nyheter

Önskemålet: 30 miljoner till Movalla: ”Måste vara tuffa”

Nyheter I en investeringsplan som Föreningen Movalla IP arbetat fram äskar man 22 miljoner av kommunen de kommande fem åren. När kultur- och fritidsnämnden diskuterade begäran på sitt senaste sammanträde beslutade man att höja summan till 30 miljoner. – Nämnden var enig, berättar ordföranden Nadira Kilim (S).

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Om det verkligen blir 30 miöljoner de kommande fem åren är slutligen upp till kommunfullmäktige att besluta om. Men Nadira Kilim är tydlig med att man från nämndens sida vill satsa på de båda idrottsplatserna i kommunen.
– Just nu måste vi prioritera våra idrottsplatser för de har stor betydelse för samhället, barn, ungdomar och vuxna.

Utredning pågår

Både Movalla IP och Vaggeryds IP drivs i föreningsform. Just nu pågår en utredning om huruvida det ska fortsätta vara på det viset, eller om driften ska övergå till kommunen. Under nämndsammanträdet var styrelsen för Movalla inbjuden.
– De pratade om vad de gör just nu. Tankar, visioner och så vidare. Det är mycket som händer på Movalla nu, mycket som ska renoveras och göras om. Vi är överens från båda håll att träffas regelbundet för att hålla varandra uppdaterade med deras planer och visioner

Går det säga något om de visionerna?
– Inte mycket. Det är ju en utredning och man väntar lite med sina visioner tills man vet om det ska fortsätta i föreningsform eller om kommunen ska ta över driften.

22 miljoner var alltså begärda från Movallas sida. Förslaget från kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott var 25 miljoner. På nämndsammanträdet beslutade en enig församling att höja summan till 30 miljoner.
– Med tanke på att det är en planering över fem år så behöver man ta hänsyn till inflation och ränta också. Vi måste vara tuffa om vi vill samhällets bästa, säger Nadira Kilim.

Framöver ska även styrelsen för Vaggeryds IP bjudas in till kultur- och fritidsnämnden. Det slutgiltiga beslutet om det blir 30 miljoner i investeringsbudget till Movalla tas av kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *