Nyheter

Öppet hus: Framtida elever fick se utbudet på Fenix

Nyheter Under tisdagskvällen var Fenix kultur- och kunskapscentrum fylld av elever, personal och nya kommande elever när det var dags för öppet hus.

Eldkorgen är tänd utanför Fenix entré.  [1/20]

Välkommen, säger Isabelle Emilsson, Emma Sandahl och Cecilia Lindetorp.  [2/20]

Det här UF företaget sålde doftpinnar.  [3/20]

Peter Hansson, rektor för vuxenutbildningen.  [4/20]

Här såldes det smycken.  [5/20]

  [6/20]

De här två herrarna sålde mössor...  [7/20]

... de här egengjorda ljus.  [8/20]

Elevhälsan var på plats.  [9/20]

  [10/20]

Helena Eckerström, lärare på Fenix.  [11/20]

Mirjam Kinderbäck, Mats Karlsson och Peter Eklund.  [12/20]

Från industriprogrammet var Zebra Ousbäck, Annelie Nyberg och William Waldmann på plats. De har sin praktiska utbildning på AQ.   [13/20]

Egentillverkat schackspel.  [14/20]

Här fick man se hur det går till när man tar blodprov.  [15/20]

Praktisk utbildning är viktig inom vård- och omsorg.  [16/20]

Oklart vem, men det här är inte en elev på Fenix. Finns hos vårdutbildningen.  [17/20]

Magnus Sandahl, lärare på elprogrammet lär Sixten Sandahl om kontaktorer.  [18/20]

Två blivande snickare som går bygg- och anläggning. Jakob Andersson och Noah Källberg.  [19/20]

Här fanns det korv.  [20/20]

Det var mycket folk som kollade utbudet på Fenix under kvällen. På spanska gatan stod flera UF-företag som sålde doftpinnar, mössor, stearinljus, smycken och berättade om sina företag.

Helena Eckerström som är en av lärarna på Fenix berättar:

– Öppet hus här på Fenix är en kväll som är riktad mot elever som ska välja gymnasiet nästa år. De åker runt på olika skolor och ser hur det ser ut. Det är ett tillfälle för oss att visa upp vilka program vi har och hur det ser ut och det fungerar hos oss. När man går i nian vill man nog se hur huset ser ut, det blir som en ny värld för dem. Det är roligt, våra elever gör ett toppenjobb med att värva nya elever. Det roliga med att eleverna ställer upp är att de trivs så bra och mår bra här. De ville jättegärna vara med och berätta.

Peter Hansson som är rektor för vuxenutbildningen berättar:

– Vi har upp emot 300 vuxenelever som löper igenom på ett läsår så tittar man på vuxenutbildningen generellt i landet så är den större i antal individer än vad gymnasiet är. Vi har sex antagningar på ett år på våra yrkespaket och fristående kurser. Innan jag började här visste jag inte att det var så många som faktiskt läser som vuxna. Vuxenutbildningen inkluderar även SFI och bara där har vi drygt 100 elever. Det är mer fart än man kan tro.

Elevhälsoteamet stod också på Spanska gatan.

– Vi möter eleverna under dagarna och de kommer gärna till oss och ställer frågor. Vi är en väldigt rörlig elevhälsa, vi sitter inte kvar på våra kontor om vi inte har någon där utan rör oss bland eleverna och sitter och pratar med dem. Vi söker aktivt upp för att de ska känna sig trygga med personalen som finns här. Vi jobbar också mycket ute i klassrummet tillsammans med lärarna, berättade Maricha Asplund och Sara Rydberg från elevhälsoteamet.

På Fenix 2 finns också flera utbildningar. Bland annat vård- och omsorgsprogrammet och byggprogrammet. Även elprogrammet och vid vårt besök coachade läraren Magnus Sandahl eleven Sixten Sandahl som går elprogrammet i årskurs 3. De visade hur de kopplade ström till en trefas asynkronmotor med hjälp av kontaktorer. 

Många spännande utbildningar finns det alltså på Fenix och det återstå att se hur många som väljer skolan i sitt gymnasieval till hösten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *