Nyheter

Oppositionen ville flytta fram yttre skötsel i egen regi

Nyheter Driftform yttre fastighetsskötsel fanns på tekniska nämndens sammanträdesbord i november efter att kommunfullmäktige anslagit motionen för lite mer än ett år sedan… 

Tekniska nämnden beslutade, och gick på förvaltningens förslag, att yttre fastighetsskötsel inte ska upphandlas på nytt utan att man övergår till egen-regi-verksamhet med stöd av upphandlade tjänsteleverantörer. Olof Sjöholm (C), Christer Sandén (KD) och Stig Svensson (SD) reserverade sig mot beslutet i nämnden. Olof berättar: 

– Vi hade ett yrkande från oppositionen att förlänga avtalet ytterligare ett år, för att avvakta tills rekrytering är gjord. Vi var inte osams om hur utan när det ska göras. Vi respekterar kommunfullmäktiges beslut men vi hade en åsikt om att vi kunde avvakta lite, menar Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden. 

Kenth Williamsson (S) är nöjd med beslutet: 

– Vi tycker att det är viktigt att komma igång. Känns bra att ta det här steget nu. Vårt upphandlade avtal går ut sista september 2024 och då vill vi att vi ska ha yttre fastighetsskötsel i egen regi. 

Från den 1 oktober har kommunen för avsikt att sköta den yttre skötseln själva. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *