Nyheter

Ordförandes utslagsröst avgjorde

Nyheter En årsredovisning borde kanske kunna godkännas rakt igenom, men inte Stiftelsen Regementshedens redovisning. Igår, under kommunfullmäktige, var det dags igen. Het debatt där votering avgjordes med ordföranderösten.

Roger Ödebrink (S) undrar över ordningsfrågan. Vad är det vi röstar om? Berry Lilja tycker han gör rätt

Likt tidigare år väcker årsredovisningen över Stiftelsen Regementsheden upp känslor bland fullmäktigeledamöter. Först upp i talarstolen var, likt tidigare år, Mats Oskarsson (M).

– Kanske kan kännas dumt och konstigt det här, men även i år ser redovisningen ut som den gjorde förra året. Hur gör vi nu? Jag tilläggsyrkar att stiftelsen redovisar antalet besökare Miliseum har haft under året och varför redovisas Tidsbron här, har inget med Regementsheden att göra? Jag vill att årsredovisningen ska vara rätt från början, menar Mats Oskarsson (M) som vill ha ett tilläggsyrkande till årsredovisningen inför kommande, eller året som gått.

– Jag yrkar bifall till förslaget att godkänna redovisningen och yrkar avslag på Mats Oskarssons tilläggsyrkande, menar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

– En årsredovisning ska ha rättvisa bilder. Om den inte har det måste vi väl kunna efterfråga det, vi vill uppmana vad det är vi ska ha med i en redovisning, kontrar partikamraten Mats Oskarsson (M) till kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är delvis skattebefriad verksamhet som inte kan redovisa sina besökare. Jag förstår inte problemet. Givetvis ska årsredovisningen vara rättvisande så att vi vet vilken nytta verksamheten har för kommunen, helt naturligt för mig. Jag yrkar bifall till Mats Oskarssons yrkande, säger Stig-Göran Hultsbo (MP).

– Vad får vi för de kommunala pengarna som vi lämnar till stiftelsen? Så länge vi inte kan se dom i verksamheten har vi svårt att bedöma, menar Mats Oskarsson (M).

Ulf Abrahamsson (C) sticker in i debatten under fullmäktige med att ”Jag tycker vi fick en bra dragning av Bengt Dahlqvist förra året, samtidigt som jag håller med dig också Mats Oskarsson. Bifall till årsredovisningen, men vi vill ha detaljerad redovisning från militären”.

– Här säger vi ja eller nej till årsredovisningen, lyft denna uppmaning i kommunstyrelsen och sen är det inte militären, Ulf, men jag är bara tvungen att säga det, kontrar Roger Ödebrink (S).

Votering skulle avgöra ärendet. Det blev ett klart bifall till att godkänna årsredovisningen. Men tilläggsyrkande från Mats Oskarsson (M) slutade i votering. Efter diverse diskussioner hur man och vad man skulle rösta mot/för så blev rösterna 19 – 19. Ordförande Christer Holmgren (M);s röst fick avgöra vilket var nej. Annelie Borgström (S) och Maritha Bengtsson (KD) avstod.

Splittrade partiröster var det i (M), (S). Enade i frågan om tilläggsyrkande, antingen ja eller nej, var (C), (SD), (V), (MP), (L).

Mats Oskarsson (M)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ordförandes utslagsröst avgjorde

Att det ska vara så svårt för de styrande i miliseum att redovisa besökssiffrorna är verkligen konstigt. De har något att dölja och vill inte att sanningen kommer fram

Om man sitter i kommunfullmäktige borde man väl veta att det inte är ”militären” som driver Miliseum. Skärpning tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *