Nyheter

Ordförandeskifte hos Musieföreningen

Nyheter Lars Erik Joakimson avgick som ordförande i Waggeryds Museiförening efter 13 år.

Från vänster: Kenneth Lindelöf (sköter datorn), sekreterare Thomas Bergquist, mötesordförande Thore Ohlsson och museiföreningens avgående ordförande Lars Erik Joakimson.

Under Thore Ohlssons goda ledning avhandlades punkt för punkt på dagordningen. 

Verksamhetsåret redovisades och godkändes och siktet ställdes in mot ett nytt år. Goda erfarenheter av Magnisa Café med filmvisning gör att föreningen fortsätter med sex nya caféer under 2024. Närmast på tur står filmer om järnvägen Vaggeryd  – Jönköping och boxningen i Vaggeryd. Lagom till Hemvändardagen i augusti släpps boken om verkstadsindustrin i Vaggeryd. Det blir föreningens nionde bok om den lokala historien i Vaggeryd och Götafors.

Styrelsen 2024 kommer att bestå av Kurt Andersson, Thomas Bergquist, Lars-Evert Eskilsson, Ingemar Gustavsson, Ulf Gustavsson, Anna Ireklint, Lars Erik Joakimson, Tomas Johansson, Kenneth Lindelöf, Sven Nord, Martina Ojala, Susanne Oskarsson och Ann-Marie Stüffe.

Efter att ha varit föreningens ordförande i 13 år avgick Lars Erik Joakimson. Martina Ojala valdes till ny ordförande och hon kommer att dela ansvaret för föreningens ledning med Ulf Gustavsson som vice ordförande. Ingen av dem var närvarande. De befann sig i utlandet på semester men årsmötet valde dem med ett kraftigt bifall och hälsade dem med en mycket varm applåd.

Martina Ojala, ny ordförande, och Ulf Gustavsson, vice ordförande

Lars Erik Joakimson avtackades med rungande applåder för sina år som ordförande och för det stora arbete som han lagt ner på föreningen sedan den bildades. Thomas Bergquist höll tacktal och överlämnade blommor. Kåre Boberg höll ett personligt färgat tacktal och nämnde bland annat Lars Eriks förmåga att skapa en god stämning omkring sig, en egenskap som är viktig för att få en förening att fungera så bra som museiföreningen gör.

Efter förhandlingarna var det dags för fika och som vanligt serverades semlor till kaffet.

Lars Erik Joakimson avtackas av Thomas Bergquist respektive Kåre Boberg

Semlorna smakade gott

Kvällen avslutades med att en film, inspelad 1989 på Bäckalyckan, visades. Torsten ”Turre” Nygren berättade där på ett oefterhärmligt sätt om sin uppväxt i Vaggeryd på 1930-talet.

Text: Lars-Evert Eskilsson
Foto: Camilla Appelkvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *