Nyheter

Orienterare hittade den försvunna kon

Nyheter Det var i går som Lars-Åke Claesson från Skillingaryds FK hittade kon som inte kom upp ur diket intill ungdomsgården vid Fåglabäck och larmade SOS.

Lars-Åke Claesson var ute och ritade om orienteringskartan när han plötsligt fick se en kossa i vattendraget  [1/7]

Räddningstjänsten larmades  [2/7]

Både Skillingaryds och Vaggeryds enheter kom till undsättning  [3/7]

Bandet var svårt att få under kossans mage i diket  [4/7]

Till slut får man grepp och tag  [5/7]

... och kossan kan komma upp på fast mark igen  [6/7]

Medtagen, men vid liv.  [7/7]

– Som orienterare och banläggare vill man ha kartor som motsvarar verkligheten och i går eftermiddags gick jag ut för att rita in ett nytillkommet hygge. Efter ungefär 150 meter ut på hygget fick jag se kon i ett djupt dike, med bara ryggen och huvudet ovanför vattenytan, säger Lars-Åke.

– Jag ringde hem till min fru direkt och bad henne ringa räddningstjänsten samtidigt som jag försökte få tag på ägarna. Räddningstjänsten var snabbt på plats och med hjälp av band kunde dom få upp kon.

Enligt ägarna hade kon försvunnit för någon dag sedan men tack vare Lars-Åkes ändring av orienteringskartan kunde kon hittas. Hon var medtagen men vid liv. 

Foto; Privat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Orienterare hittade den försvunna kon

Klart att Lars-Åke fixade det – en beundransvärd människa som skuttar omkring i skog och mark trots sin ålder- 5+av 5 möjliga blir betyget av denna insats. Bra gjort ha dä gött gubbe. Vi år stolta över Dig på gamla Presso.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *