Nyheter

Oro för klimatet bekymrar inte mycket

Nyheter Det blev jämt mellan svaren om klimatet förra veckan

November månad var rekordvarm och vi ville veta hur våra läsare fundera över detta. Vi ställde frågan ”mycket tyder på att vi har upplevt den varmaste hösten som varit med många värmerekord, vad tycker du?”. Vi fick in 534 svar och det blev ganska jämt fördelat mellan de två svarsalternativen. Ni var 288 personer, (54%), som svarade att 2 vintern är lite sen men den kommer snart, vi ska inte överreagera. Nästa lika många, 246 röster (46%), är mera fundersamma över tillståndet i världen och anser att klimatförändringarna är på allvar, något måste göras.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Oro för klimatet bekymrar inte mycket

Håller helt med Lennart Pettersson.
Vad jag vet finns det inget vetenskapligt bevis på att den koldioxid som människan genererar har någon betydelse för klimatet. Ändå är det den som styr klimatalarmisterna och politikerna helt och hållet. Vad beträffar de ”97–98 procenten av av dagens aktiva vetenskapsmän” har det ju visat sig vara ”falska nyheter” från Ipcc. Och Ipcc är ju inte vetenskapligt styrt, utan helt och hållet politiskt.
Klimatet kan vi inte styra. Vi kan bara anpassa oss.
Redaktionen kompletterar: Ipcc är en mellanstatlig organisation som etablerades 1988 av två FN-organ, Meteorologiska världsorganisationen (Wmo) och FN:s miljöprogram (Unep)

Jag kan hålla med Lennart, jag är mer bekväm i ett mildare klimat. Tack för att du även påpekar att känslorna bör hållas utanför.
Dock om man tar begreppet i ett större perspektiv till exempel människans överlevnad på denna planet i det långa loppet är det tyvärr inte lika positivt.
97-98 procent av dagens aktiva vetenskapsmän menar att vi är på väg mot en katastrof. Inte i dag och inte i morgon utan många hundra år fram i tiden.
Detta bör vi försöka avvärja, inte sant?
De effekter vi får uppleva är ”bara” extremare väder åt båda riktningar.

Att klimatet har förändrats de sista hundra åren och blivit något varmare är väl bara positivt. Jag skulle däremot varit orolig om det hade varit tvärtom.
Jag är mer bekymrad över att det är så få som verkligen själv sätter sig in frågan på allvar, istället för att svälja allt som vi får genom media.
Det är mycket känslor som får styra debatten och det är inte bra. Det finns mycket saklig information på nätet om man bara vill ta del av den.

Hyfsat ignorant frågeställning. Att blanda ihop ett globalt fenomen med lokala temperaturvariationer går inte ihop riktigt. Båda svaren är korrekta.
Lite dumt att nedvärdera klimatkrisen på detta vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *