Nyheter

Orrellana Bravo (V): Vård och omsorg ligger mig varmt om hjärtat

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Elizabeth Orrellana Bravo (V).

Kan du beskriva dig själv?
– Jag är en stolt mamma till två underbara barn (som är vuxna nu). Är en glad undersköterska som har jobbat, och trivs, på samma arbetsplats i ungefär 29 år. Älskar att göra det där lilla extra på mitt jobb, men också i mitt privata liv som med familjen, kompisar eller andra som behöver hjälp eller stöd. Gillar att virka och sticka till mig för att ge bort som present. Gillar att fotografera natur och att umgås med familjen och kompisar. Har varit politiker i ungefär åtta år och för mig var det klart att det var Vänsterpartiet som jag tillhörde. Jag delar deras värderingar och människosyn. Jag tycker att det är viktigt att vi har folk från olika verksamheter i politiken, det är de som kan vad det finns för problem och många gånger, lösningar till detsamma. 

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?
– Man tilldelar inte platsen själv. Vi pratade i gruppen och på grund av att de flesta var nya ville de att jag skulle ta plats nummer ett i listan och för den ordinarie platsen i kommunfullmäktige. Sedan har vi delat upp de andra platserna med de andra i gruppen. 

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?
– Vård och omsorg. Våra sjuka och äldre i kommunen ska ha den vård och omsorg som de behöver och vill ha. Vi måste se mer till individen och inte som nummer ett i en statistik eller resultat på olika sorts diagram. Personalpolitik engagerar mig, vi ser att det blir sämre och sämre för att rekrytera personal i kommunen samt att få personalen att stanna, cheferna blir fler och går på olika utbildningar hela året, vad är det som är fel då? Inom sociala, kultur och fritid ser jag samhället som det ser ut i dag, krig, inflation, kriminalitet. Då måste kommunen se över sina prioriteringar. Vi måste hjälpa ungdomar i tidig ålder för att de inte ska hamna i dåligt sällskap. Det är föräldrarnas ansvar i första hand, men vi som politiker måste se till att det finns olika möjligheter att umgås som inte är plånboksbaserat. Alla barn och ungdomar i kommuner ska ha samma möjlighet att få fritidsaktiviteten som de vill ha den, det ska inte vara beroende på vilket jobb eller hur mycket deras föräldrar tjänar i månaden. 

Vad ser du fram emot under mandatperioden?
– Jag ser fram emot att det byggs nya skolor, att det byggs fler nya lägenheter som vem som helst har råd att flytta in till, att vi snart kommer överens om att bygga nya simhallen, att vi kommer på en bra lösning för att rekrytera nya medarbetare som trivs och vill jobba och bo i Vaggeryds kommun samt att vi får en bättre utbildningsform på sommarvikarierna i offentliga sektorn, avrundar Elizabeth Orrellana Bravo (V). 

Elizabeth Orrellana Bravo (V)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *