Nyheter

Orrellana Bravo (V): Viktigt att vi som land får bestämma själva

Nyheter I dag är det trettonde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Elizabeth Orellana Bravo (V)

Världen:
Natointräde, din kommentar?
Jag tror att Sverige skulle må bättre av att behålla sitt självbestämmande. Jag vill inte att mina barnbarn eller andras barn ska behöva ingripa i konflikter där andra länder med olika konfliktintressen bestämmer att Sverige ska vara med. Jag är med på att vi måste hjälpa till och stödja i vissa situationer, men det är viktigt att vi som land får bestämma själva.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
Att trycka på frågan gällande rätten att själva som land kunna bestämma hur samhället ska drivas och fungera.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
Jag tror att vi kommer att ha flera olika energikällor och utveckla de nuvarande energikällorna. Att de inte försämras eller förstör livsmiljön är den stora utmaningen. Detta gäller vattenkraft, vindkraft, solkraft och biomassa.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
Jag personligen tycker inget särskilt, utan anser att det finns professionella aktörer med bättre expertis i detta ämne som kan hjälpa oss vidare med denna fråga, avrundar Elizabeth Orellana Bravo som är ledamot i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *