Nyheter

Orsaken till vattenläckan utreds

Nyheter Det som var ett planerat uppdrag med vattenledning och avstängning av Sturegatans dricksvatten tidigare i november gjorde att vattentrycket ökade och ledningen, i höjd med idrottsplatsen Movalla, brast. – Tack och lov rapporterades det in av en förbipasserande var läckan var, menar Jerry Karlsson (L)

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden berättar om den nionde november när vattnet försvann i Skillingaryd. 

– Det var många samtal in hit till Skillingehus denna dag. Från början var det en planerad avstängning på Sturegatan i Skillingaryd som gjorde att trycket ökade i ledningarna. Ledningen brast. Tack och lov var det en invånare som upptäckte vattenläckan och rapporterade in till oss. Det är lite halvt otillgängligt där läckan var. ”Som tur var” hade vi arbetare i närheten, med tanke på jobbet på Sturegatan, så det gick rätt snabbt att åtgärda ändå. 

– Ledningen, där den brast, är inte mer än kanske 25 år och har halva sin livslängd kvar. Nu undersöker man varför materialet inte hållit om det är påverkan från marken eller vad. Att hela Skillingaryd drabbades beror på att vattnet inte kunde pumpas till vattentornet, säger Jerry Karlsson (L). 

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *