Nyheter

Östra Strand – Vad är komplext?

Nyheter Vad är så komplext att det tar två mandatperioder att sätta spaden i jorden på Östra Strand? P O Toftgård (C) debatterar.

Som tidigare aktiv i Centerpartiet och kommunstyrelsen i Vaggeryds kommun följer jag utvecklingen rätt noga. Jag har förstått att kommunalrådet uttrycker följande: ”Östra Strand blev komplext och har inneburit mycket arbete”. En konstig förklaring som kräver svar.

Jag kan erinra mig att redan under förra mandatperioden prioriterade Centerpartiet med flera i fem-klövern området Östra Strand. Samrådshandlingen är från 2016/084. KSAU har både 2018 (§261) och 2020 (§195) gett planuppdrag för Östra Strand. Hur många år kan det ta? 2021 antogs väl planen och vann laga kraft enligt information på vaggeryd.se.

När Centerpartiet lämnade yttrande gällande förslag till plan Yggen påpekade vi att prioritering 1 är givetvis Östra Strand, som borde varit byggklart för länge sen. Yggen däremot verkar vara prio 1.

Att ärendet på Östra Strand blivit komplext och inneburit mycket arbete är väl inte skäl för att försena ett bostadsområde så många år. Många frågar sig nu hur vi prioriterar planerna, och vem som prioriterar? I planarbetet är väl rätt vanligt att ta in konsulter om vår egen personal inte hinner med allt.

Vad är så komplext att det tar två mandatperioder att sätta spaden i jorden på Östra Strand?

En liten förklaring vore nog på sin plats!

P O Toftgård (C)

Taggar

Dela


6 reaktioner på Östra Strand – Vad är komplext?

Högst märkligt att moderaternas högst valde representant i kommunen anser att det är ”En förbaskad klappjakt på undertecknad” då en kommuninvånare eller ett annat politiskt partis företrädare vill ha svar på en fråga? Ytterligare märkligt att ingen annan ur moderaterna vågar svara? Toppstyre och rädsla för repressalier?

En förbaskad klappjakt på undertecknad.
Är bortrest och har endast tillgång till mobil.
Men jag ska lägga ut rapporten på måndag.
Ibland räcker inte en kort mening för att förklara.

Bra att det äntligen är några tidigare borgerliga politiker börjar agera mot den saktfärdighet nuvarande kommunledning har vad gäller planarbete och dess omsättning i verkligheten.

Det börjar att bli dags för fler att ta sig en funderare på hur man skall agera för kommande mandatperiod.

Själv ser jag åtminstone behovet utav att en ny styrande partisammansättning behövs för Vaggeryds kommuns framtid. Fortsätter den moderatstyrda femklövern som hittills så leder det till att kommunen slutligen tvingas uppgå i Jönköping alternativt Värnamo. En centralisering inte jag vill få uppleva.

Gert svar och agerande leder till behov som automatiskt leder till kommunkollaps

Gert! Jag är inte politiskt aktiv eller ansluten till något parti och kan därför endast läsa protokoll. Tyvärr är dessa ofta kortfattade och ger inte svar på till exempel denna frågeställning. Känns därför som en ganska nonchalant inställning i ditt svar.
Kan du ge ett lite mer utförligt svar på frågan till en vanlig väljare? Eller är detta enbart till för kommunens politiker?

Tack för det lite märkliga svaret!
Jo Centerpartiet har via sina båda representanter, både i kommunstyrelsen och plankommittén ställt frågor om Östra Strand utan att få klara svar från högsta kommunledningen.
Vad händer? Varför denna långbänk? Vem prioriterar? Vad är komplext med Östra Strand? När kommer vi igång med byggnationen?
Jag och många ute i samhället undrar. Därför vill vi ha lite förklaringar till långbänken!
Tacksam för svar i ärendet
P O Toftgård

Centern har 2 av 13 platser i kommunstyrelsen där ärendet redovisades.
Tipset är väl att fråga dem före läsare på Skillingaryd.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *