Nyheter

Överens om mjukare mejeritomt

Nyheter Mejeritomten är en mycket stor satsning för kommunen. Och det vill till att alla är nöjda innan spaden sätts i jorden. Våra politiker har nu kommit varandra något närmare.

Tomten har varit tom ett tag. Men möjligen börjar byggandet närma sig

Gert Jonsson, (M) och kommunalråd, berättar att arkitekten har kommit tillbaka med nytt förslag om utseendet för byggnaden på Mejeritomten i Skillingaryd. Och att både Gert och Kenth är nöjda går inte att ta miste på.

– Riktigt lyft, inte bara exteriört utan även tanken om in och avlastningen till husets kök, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi är belåtna och överens. Nu är det mjukare linjer och det passar bra in i samhället. Vi kände att vi tog ett rejält kliv framåt. Nu ska bygget på upphandling. Det är otroligt jobbigt att driva en sån här stor satsning när vi inte är överens. Men nu är vi nästan det, säger Gert och Kenth nickar instämmande och säger ”Ja, nästintill”.

– Kommunala bostadsbolaget VSBO ska bygga punkthusen och vi är beredda att gå in med ägartillskott på en miljon kronor för att visa att det är bra jobbat och att detta förhoppningsvis minskar sårbarheten i deras projekt, fortsätter Gert.

– VSBO tog beslut att de vill ha hjälp när de ska bygga mycket på kort tid här i kommunen och det blir mycket påfrestning på bolaget innan pengarna trillar in. Ju fortare bygget kommer igång, desto bättre, avslutar Kenth.

Arkitekten som mjukat upp bygget har ändrat till mer träinslag som mötte teglet, vilket politikern sa ja till vid senaste mötet hos kommunstyrelsen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *