Nyheter

Övergångsställe behövs på Storgatan

Nyheter Tekniska utskottet jobbar fram sin trafiksäkerhetsplan och under tiden kommer många motioner och medborgarförslag in om hur invånarna vill ha förändring på gator och parkeringar. Ann Hofer har lämnat in ett medborgarförslag om önskan av ränder i gatan.

Ann Hofer vill ha ett övergångsställe från Fridensborg till centrum

Ann Hofer, värdinna på seniorboendet Fridensborg i Vaggeryd, vill att kommunen anordnar ett övergångställe på Storgatan. Läs hela medborgarförslaget här;

”De som bor här, går rätt över gatan när de ska handla eller göra andra ärenden på samhället. En del som bor här har svårigheter att snabbt ta sig över gatan. Trots att det enbart är 30 km/h kör många bilister mycket fortare. Det finns några som har permobiler, någon sitter i rullstol, några har rullatorer och någon har problem med balansen eller onda ben och behöver hjälp.

Stolparna ni har satt upp hjälper inte ett dugg för de flesta av Vaggeryds bilister. Är det någon av er som vet vad stolparna är till för?

Det bästa vore om ni målade dit ränder i gatan så man vet vad det betyder. Vet att det det finns ett övergångsställe vid ICA parkeringen inte så långt bort, men om man har svårt att ta sig dit är det för långt. Trottoaren är inte anpassad för rullstol och permobil”

Taggar

Dela


4 reaktioner på Övergångsställe behövs på Storgatan

Dom borde även måla om parkeringarna vid parkeringsplatsen vid storgatan, ICA-parkeringen. Finns ju inga rutor kvar, samt att det är enkelriktat på parkeringen om man kollar på pilarna som är på marken men det syns knappt. Sen finns det en handikapparkering på den parkeringsplatsen men den syns inte heller för färgen har försvunnit. PLUS att det inte står någon skylt om att det är en handikapparkering utan det är bara målat på asfalten.

Kolla upp detta så ska ni få se vilken kaos det är på den parkeringen mellan tiderna 16-18

Höj upp och gör hela vägen från nuvarande övergångsställe fram till coop-parkeringen till gångfartsområde, likt övriga gator i centrum. Finns väl ingenstans i centrum som gångtrafiken är så intensiv som här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *