Nyheter

Överklagar beslut om restaurang på äldreboende

Nyheter Sex restaurangägare överklagar det beslut som kommunfullmäktige tog om den blivande restaurangverksamheten i det planerade trygghetsboendet på Mejeritomten i Skillingaryd.

Så här skriver de sex restaurangägarna:
”Härmed vill vi restaurangägare överklaga beslutet att kommunen ska ta in en extern krögare som ska öppna restaurang på mejeritomten.
Vår gemensamma åsikt är  kommunen inte ska bedriva konkurrerande verksamhet med oss befintliga krögare. Vi andra anser att marknaden redan är mättad.”

Brevet har skickats vidare till förvaltningsrätten och är undertecknat av Madeleine Gustavsson,  Järnvägshotellet, Ted Engdahl, Teds smörgåsbutik, Zeljko Antonic, Saturnuskällaren,  Johny Youssef, Skillingaryds Pizzeria, Jan Youssef, Akropolis Pizzeria och Dinh Trog Tran Saigon Deli.

Det blev en intensiv debatt i kommunfullmäktige den här frågan den 28 november.  Efter inte mindre än 35 inlägg och repliker under 100 minuter  drev Femklövern med stöd  av tre (SD)-ledamöter igenom formuleringen att  ”någon form av restaurangverksamhet kan drivas i annan regi än kommunen” .
Opposition i form av  14 (S)-ledamöter,  tre (V)—representanter samt Jan-Olof Svedberg (SD) röstade för  avslag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *