Nyheter

Övernattning i lägenheter – ombyggnad för 3,1 miljon krävs

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott senaste sammanträde var korttidsuthyrningen vid Talludden i Vaggeryd en av punkterna.

Talludden. Här får man inte sova över förräns åtgärder med brandskyddet är gjort

Tekniska nämnden vill att kommunstyrelsen tar ställning till vad Talludden ska användas till samt att tekniska inte anser att Talludden är prioriterad då man ser ett större behov gällande andra kommunala byggnader som rör kommunens kärnverksamhet.

Det som behövs göras på Talludden, för att brandskyddet ska godkännas, är att samtliga lägenheter ska ha en lägenhetsomslutande konstruktion i brandsäkert material, korridoren som är utrymningsväg ska vara brandtekniskt avskilt, de gemensamma köken ska bort och tvättstuga måste finnas i byggnaden. Summan för åtgärderna uppgår till 3,1 miljoner kronor och tekniska nämnden vill nu ha kommunstyrelsens ställningstagande.

– Tidigare hade vi en verksamhet där och då var det folk på plats hela tiden. Sedan tog vi ett beslut i kommunfullmäktige att göra Talludden till korttidsuthyrning. Det var ju bra i och för sig men när vi brandsynar byggnaden är huset inte byggt för ändamålet. Så kan vi inte ha det. Det krävs nu ett antal åtgärder och vi har fått en kalkyl av tekniska nämnden. Men vi avvaktar till budgetberedningen. Så vi lämnar inte klartecken till fortsatt korttidsuthyrning innan vi har åtgärdat brandskyddet. Just nu är byggnaden inte godkänd för att sova över i, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Williamsson (S) menar att man från partiet lyft frågan då man förstod att lägenheterna stod utan hyresgäster.

– Tillsynen gjordes i juni månad och vi tycker allt att femklövern kunde agera snabbare. Det vore rimligt att återredovisa att man inte kan hyra ut i nuläget. Ansvaret ligger hos femklövern. Men vi ställer oss bakom att budgetberedningen får säga sitt först och att vi får fundera vidare på frågan hur vi ska hantera Talludden, menar Kenth Williamsson (S).

– Du har rätt Kenth, vi borde ha lyft den här frågan tidigare, kommenterar Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


1 reaktion på Övernattning i lägenheter – ombyggnad för 3,1 miljon krävs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *