Nyheter

Överskott på 13 miljoner

Nyheter Det är vad kommunen räknar med när året är slut.

– Viktigt att känna att vi är med från början av året. Förra året tog vi en anpassning på 3% och jag tycker att vi har ordning på finanserna, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Barn- och utbildningsnämnden visar ett plus på 57 000 kronor, vilket tillfredställer politikerna då man i nämnden handskas med totalt 350 miljoner under året.

– Vi kommer att närma oss de 15 miljoner i överskott som vi har planerat. Vi har även gett okej till tekniska kontoret att använda 600 000 kronor för den fördyrande snöröjningen. Socialnämnden har lite svårt med LSS-hanteringen, men totalt sett balanserar vi detta på den totala summan, menar Gert Jonsson (M) och förtydligar att det blir svårt att parera när det kommer extraordinära händelser.

– När det gäller resultatet ligger vi något under vad vi tänkt, istället för 15 miljoner lär det strax över 13 miljoner, men de första fyra månaderna på året ser bra ut. Vi fick 5 miljoner i ökat statsbidrag, vilket har hjälpt till såklart, tycker Kent Williamsson (S) oppositionsråd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *