Nyheter

Översvämning på flera ställen

Nyheter Eftermiddagens kraftiga regn- och åskoväder har medfört översvämningar i Bredaryd, Skillingaryd med flera platser. Även tågtrafik har ställts in. Uppdaterat.

Det har regnat på många platser i länet och framför allt i södra och västra delen. Det har också varit något åsknedslag som orsakat brand.

I Skillingaryd har det som så ofta varit översvämning i Svantes Undergång – järnvägen vid Sturegatan.

I Bredaryd kom SOS-larm klockan 17.33 om översvämning på Östra vägen.

På tågsträckan Värnamo – Forsheda ligger ett träd över spåret. Förseningar och inställda tåg är att vänta.

På riskväg 27 vid Ulås är det trångt att passera på grund av ett träd öve vägbanan.

Vid Svantes Undergång Sturegatan Skillingaryd  [1/3]

Vid Svantes Undergång Sturegatan Skillingaryd  [2/3]

Vid Svantes Undergång Sturegatan Skillingaryd  [3/3]

Taggar

15 reaktioner på Översvämning på flera ställen

Richard jag lovar jag har koll på min källare 🙌🏼
Och jag kommer fortsätta tycka till om hur kommunen sköter saker så länge mina skattepengar går till att saker skall underhållas 😉

Jättebra, kan dock tycka att det finns betydligt värre saker att lägga energi på.
Helt normalt med lite ”extra” vatten vid stor mängd nederbörd på kort tid, är inget konstigt alls.
Men verkar vara något nytt för många av er…

Att folk orka gnälla om lite vatten, det blir översvämningar när det kommer nederbörd så kraftigt som händer någon enstaka gång per år… Att gnälla på kommunen och så vidare är ju bara sorgligt. Håll koll på era källare i stället (om ni har någon). Men kanske är kommunens fel då också… Jisses

Givetvis kan det vara kommunens fel om folk får sina källare fyllda med vatten. Jönköpings kommun har fått lägga stora pengar på att utökad kapacitet på dagvattennätet när det inte har räckt till. Det kanske kan bli aktuellt i Vaggeryds kommun också.

Körde upp till Marielundområdet nyss
Alla brunnar upp till området är fulla med löv ris kvistar ser väl likadant på Åkersvägen
Allt regn rinner ner till undergången så det borde tas bort
Är kolsvart på himlen så det kommer nog en riktig skur

Håller med Lasse!
Det kommer inte göras något åt detta innan någon stackare blir drabbad för att ett utryckningsfordon får ta omvägar för att komma fram.

Samma visa varje gång i denna sovande kommun om underhåll på saker.

Inte så gammal undergång och nedförsbackar åt båda håll, vad trodde superingenjören att vattnet skulle ta vägen med dessa små brunnar när man byggde den?

Gallren på brunnarna behöver bättre skötsel. Det ligger för mycket skräp som bromsar flödet att ta sig ner. De två brunnarna under tunneln går via pumpstationen som pumpar vattnet till en fördröjningskasun som rymmer många kubikmeter vatten innan det belastar dagvattennätet. De två brunnarna som ligger lite längre upp åt båda håll måste också skötas bättre så att inte vattnet rinner förbi och belastar pumpstationen.

Jag undrar hur kommunen mår i dag efter detta. Ska ni inte ta ert ansvar någon gång? Vi betalar skatt i denna kommun. Nu får det var nog. Ta ert ansvar mot kommuninvånare

Så hur många gånger ha den undergången blivit översvämmad? Menar borde de inte försöka fixa det någon gång eller vill de ha en liten damm där eller liknande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *