Nyheter

På plats på Möbelriksdagen

På plats på Möbelriksdagen

Nyheter Möbelriksdagen hölls senast i Skillingaryd och i år är den förlagd till Växjö med bland annat representation från kommunerna Värnamo och Vaggeryd.

Bland de medverkade under tisdagen märks Hans-Gran Johansson (C) och Ulla Gradeen (S) från Värnamo samt Kenth Williamsson (S), Allan Ragnarsson (M) och Berry Lilja (S) från Vaggeryds kommun

Möbelriksdagen är en samlingsplats för möbelindustri och intresserade av form, design, företag och tillväxt.

– Värnamo kommun är en av kommunerna som ingår i nätverket. Väldigt självklart med den starka möbelhistoria och kommunens nuvarande flera möbelföretag. Syftet med nätverket är också internationalisering och kompetensförsörjning.
Dagen bjuder på flera olika intressanta föreläsningar och seminarier, berättar Ulla Gradeen.

Kristian Elvefors, vd, berättar om Volvos arbete för design och kvalitet. Varumärket ”Made by Sweden”, ett av Sveriges tio starkaste. Var stolt över det genuina, det skandinaviska, var hans uppmaning, våga sticka ut.

Karin Olofsdotter, verksamhetschef UD, tipsar om att nuvarande regering har en hel del olika stöd för att fler företag ska få hjälp med att internationalisera sig. Enligt TMF – Trämöbelföretagen – har dagens möbelindustri ganska liten exportandel.

– Främst är det finmöbelsnickare och sömmerskor som saknas inom möbelindustrin, säger Maria Lehmann, försäljnings- och marknadschef Skandiform. Möbelbranschen är väldigt skapande men oftast stannar ”kändisskapet” på designnivå. Även automationstekniker behövs.

– Alltid intressant och lärorikt att höra andras berättelser och lär mer om hur denna bransch har det och kan utvecklas. Viktiga arbetstillfällen för Värnamo kommun och hela regionen, noterar Ulla Gradeen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *