Nyheter

Padelbana ska byggas i Klevshult

Nyheter Till miljö- och byggnämndens senaste sammanträde anlände en ansökan om att bygga en padelbana söder om Hagshultsvägen.

Arkivbild från pixabay

– Vi lämnar ett positivt besked. Det kommer att vara en öppen padelbana, utan väggar och tak, söder om Hagshultsvägen, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Det är Kleffan AB som lämnat in ansökan till kommunen. Den sökta byggnationen, som under gårdagen fick ett positivt besked, avviker mot gällande detaljplan då padelbanan delvis är sökt på prickmark men samtidigt placeras det inom ett område som är utpekat för handel och hantverksmässig industri med tillhörande service. Grannarna som hörts har inte inkommit med några negativa synpunkter.

Bygglov krävs för att anordna, flytta eller väsentligt ändra en idrottsplats. Lovplikten gäller både inom och utanför detaljplanelagt område. Vid bedömningen om en idrottsplats kräver bygglov att följande faktorer vägs in: Verksamhetens karaktär och omfattning, anläggningens storlek, omfattningen av markarbete och anordningar, omgivningspåverkan och påverkan på allmänna intresse.

En anledning till att idrottsplatser är bygglovspliktig är att de oftast är arealkrävande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Padelbana ska byggas i Klevshult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *