Nyheter

Padelhall byggs i Götafors

Nyheter Vaggeryds Logistikpark har ansökt om att bygga padelhall i Götafors

Vaggeryds Logistikpark presenterade sin verksamhet under näringslivsfrukosten i mars. Arkivbild.

Ansökan som inkommit till miljö- och byggnämnden avser nybyggnation av lagerlokaler med padelhall och kontor med mera inom fastigheten Stödstorp vid Götafors industriområde.

– Vi gav bygglov, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Ansökan avviker mot gällande detaljplan genom att del av byggnaden placeras på ett så kallat U-område samt att den är 2,5 meter högre än vad som är tillåtet. Ett U-område är ett område som är avsedd för underjordisk ledning.

Yttrande från grannarna gällande avvikelsen har inte inkommit till nämndmöte. Fastighetsägaren vid Munksjö 1:1 meddelade att de inte kommer att svara på grannhörandet förrän de har fått svar på sina frågor angående trafiksituationen på området. Fastighetsägaren är orolig kring korsningen då de kör med hjullastare mellan sina områden med upplag av flis.

Telia har kommenterat U-området med att landskabeln inte har någon trafik men vid exploatering och där man kommer åt kabeln behövs däremot möjligheten att kunna ändförsluta blykabeln. Miljö- och byggförvaltningen bedömer att U-området inte är aktuellt längre men att kabeln ska beaktas vid schaktning.

Taggar

4 reaktioner på Padelhall byggs i Götafors

Ytterligare en! Det finns väl en vid travbanan. En i Klevshult och en ska byggas i Skillingaryd. Och en vid Stigamo. Man undrar om det finns underlag för en till.

Tycker att det är onödigt att behöva göra en ny. Vi har redan flera i vaggeryd. Jag gjorde en insändare för lite mer än ett år sedan, där jag skrev om att vi borde ha en bättre skatepark i vaggeryd. Ingenting hände. Men nu när paddelvågen har kommit ska man bygga inte 1, inte 2 utan 3 paddelcenter i vaggeryd. Lite ironiskt bara.

Efter som det är privata entreprenörer som bygger dessa banor/hallar så får man väl tro att de har koll på marknaden och konkurrensen om dem som vill spela. Är väl bara positivt, då detta inte belastar våra skattepengar. Om det nu i helgen tas beslut om att Svenska Padelförbundet ska ingå i svensk idrott som ett eget specialförbund så är det ju bra att vi har gott om anläggningar i kommunen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *