Nyheter

Pandemin påverkar i enkät

Nyheter Medarbetarenkäten hos kommunen har nu delgetts till politikerna. 

Gert Jonsson. Arkivbild

Vid kommunstyrelsens sammanträde redogjorde personalchef Åsa Boberg Öhrn för resultaten gällande medarbetarenkäten som gjordes förra året där ett antal frågor kopplade till coronapandemin fanns med. Närmare 80 procent anser att pandemin har påverkat kommunala anställda under deras arbete under året som varit. 

– Vi fick en första inblick av enkäten där det mäts olika saker. Vi var förvånade över att det fortfarande var starka siffror. Vi ser att alla trivs inte att jobba hemifrån, då det är svårt att ta raster och att dela på arbete och fritid. Överlag ligger vår kommun väl till i medarbetarenkäten. Tittar man i ett nationellt perspektiv så kanske vi är runt 20:e plats i landet, säger kommunstyrelsens orsförande Gert Jonsson (M).

Thomas Axelsson (KD):

– Det redovisades mycket siffror och statistik för oss. Jag tycker det var någon siffra som stack ut, bland annat att det var endast 6 procent av alla som helt och hållet kan jobba hemifrån och att 20 procent kunde/ville kombinera hemarbete med att fysiskt vara på plats. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *