Nyheter

Parkeringshus planeras

Nyheter Under torsdagen var den politiska styrgruppen, kommunstyrelsens arbetsutskott, för mejeritomten på studiebesök i Jönköping och nu börjar parkeringsfrågan vid nya trygghetsboendet i Skillingaryd att klarna.

Kommunens politiker och tjänstemän på visning i Munksjöstaden. Foto; Vaggeryds kommun  [1/4]

Kommunens politiker och tjänstemän på visning i Munksjöstaden. Foto; Vaggeryds kommun  [2/4]

Kommunens politiker och tjänstemän på visning i Munksjöstaden. Foto; Vaggeryds kommun  [3/4]

Kommunens politiker och tjänstemän på visning i Munksjöstaden. Foto; Vaggeryds kommun  [4/4]

Arkivfoto; Gert Jonsson (M) tar första spadtaget med grävmaskinen för trygghetsboendet i Skillingaryd. Nu börjar parkeringsfrågan klarna

Gärahovs Byggs distriktschef Johan Gustavsson stod för en grundlig rundtur vid bygget av Munskjöstaden i Jönköping för kommunens politiker. Där visades den effektiva och moderna byggteknik som även kommer att tillämpas vid byggandet av trygghetsboendet på Mejeritomten i Skillingaryd.

– Vi tittade på hur man utnyttjar begränsade ytor för hustomter och märkte att vi har ställt något högre krav på energieffektivitet, säger Gert Jonsson (M) och menar på att väggarna kommer att bli något tjockare på kommunens nya trygghetsboende.

En fråga som var högaktuell var parkering. I Munksjöstaden hade parkeringar gjorts under husen, men kommunens ledande politiker, som fanns på plats, tyckte det var effektivt men dyrt förslag.

– I vårt fall så hade man fått en ännu mer komplicerad lösning eftersom ytan under husen inte är tillräckligt stor för att hysa in parkering.  En underjordisk parkeringsmöjlighet hade kostat minst 25 miljoner. Vårt förstahands alternativ blir istället ett parkeringshus med 64 parkeringsplatser. Nu tittar kommundirektören och fastighetschefen tillsammans med entreprenören vidare på vårt förslag och räknar vidare för att hitta den bästa lösningen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det finns goda utsikter att få till till en bra parkeringsmöjlighet i centrala Skillingaryd. Vi har idag tillräckligt med parkering för bygglovet men vi vill komma ännu längre och få det långsiktigt riktigt bra, avslutar Gert Jonsson (M) och nämner även att det finns ytterligare ytor som går att ta i anspråk för att få tillräckligt med parkeringsplatser, vilket är viktigt både för mejeriet, blivande hyresgäster, besökare och för handeln.

Bild från ovan. Mejeritomten. Foto; Peter Magnusson

Taggar

Dela


5 reaktioner på Parkeringshus planeras

Bättre investera att anställa flera sjuksköterskor som kan hjälpa i äldreomsorgen och satsa att de gamla har värdig mat och flera aktiviteter

Finns kupe´och motorvärmare. Och jag tror nog att 85 procent av Skillingaryds bilar står utomhus i dag. Även om de flesta villaägare har garage så används det inte till för att ha bilen i, utan till förråd.

Jag håller ju alltid på att Skillingaryd är en metropol men verkar det inte gå till överdrigt om man ska bygga parkeringshus i Skillingaryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *