Nyheter

Pärlentreprenören Ella utökar

Nyheter Att welshponnyn Safiya skulle ha ett blingpannband var självklart. Nu har Ella Rosenström blivit rikskändis och planerar att utöka sin verksamhet under hösten.

Ella visar pärlpannbanden  [1/14]

Pärlor och bling bling i pysselrummet  [2/14]

Ella är 11 år och gjorde verklighet av sin idé  [3/14]

Små lyckoänglar sätts ihop  [4/14]

EM-laget som Ella sponsrade med åtta band och åtta lyckoänglar  [5/14]

Här kan man välja precis vilka färgkombinationer man vill  [6/14]

I varje låda finns olika pärlor, stora som små  [7/14]

Varje pannband bör ha en lyckoängel tycker Ella  [8/14]

Ella med sina träns  [9/14]

Belgiska kusken Glenn Gerts ville köpa pärlpannbanden  [10/14]

Många färgkombinationer  [11/14]

Ett av hästen Safiyas pärlband  [12/14]

Mycket pyssel och bling bling  [13/14]

Ella visar upp sin fina målning hon gjort. Idag börjar unga entreprenören 6;an på Tofthagaskolan  [14/14]

Ella Rosenström är 11 år och börjar idag i 6;an på Tofthagskolan. Ridit har hon gjort många år och på gården i Starkeryd finns familjens två hästar samt en häst på foder. Hon köpte ett turkost chabrakt till sin ponny Safiya och givetvis borde träns och grimma finnas i något matchande tyckte Ella. Hästar och ridsport är dyrt och hon ville göra pannband som alla hade råd med och gjorde slag i sina drömmar.

– Jag ringde min mammas kompis Linda Christensen i Skillingaryd, som säljer pärlor, och hon hade turkosa pärlor hemma och även glitterpärlor, så jag tänkte att jag gör ett eget som passar min häst. Det här var efter midsommarhelgen tror jag och idag har jag designat mängder med pannband – allt från små till stora hästar, det här är jätteroligt, säger Ella och visar runt i sitt ”pysselrum” på husets ovanvåningen.

Ellas mamma Annie puschade på dottern och hennes ideér och marknadsförde Ellas designband på sociala medier. Hästen Safiyas före detta ägare blev lyriska och beställde pannband direkt. Det här spred sig snabbt till vänners vänner. Linnea Kristiansson, som tävlar i ungdomslandslaget i körsport, tog kontakt med Ellas mamma med frågan om Starkerydsborna ville sponsra körsällskapets hästar med pärlpannband inför EM-deltävlingen i Ungern. Ella gjorde olika sorter och foton skickades till Linnea som fick välja vilket hon ville ha. Linnea valde ut och Ella sponsrade med åtta band och åtta lyckoänglar. Banden gjorde susen och körsällskapet vann guld i Ungern.

– Nu har jag även designat band till belgiska fyrspannskusken Glenn Gerts. Designbanden är speciella med belgiska färger på pärlorna och lite svängda. På varje band sitter mellan 30 – 40 pärlor och sen ska det vara lite bling bling på också, det är viktigt, påpekar Ella som nämner att stjärnkusken tackade många gånger för all hjälp han fått av Starkerydstjejen.

Pannbanden, som är utav läder, köps utomlands och har relativt lång leveranstid, så hon har köpt in lite extra att ha på lager. I lördags var Ella på Vireda marknad, men försäljningen gick inte så bra just denna dag.

– Många var intresserade, men föräldrarna ville inte ge med sig och köpa, säger Ella.

Till hösten väntar nya utmaningar för unga entreprenören Ella. När vi kommer på besök har ett hundhalsband tagits fram.

– Jag ska göra både till katt och hund tänkte jag. Det finns pärlor med reflex i som jag blandar i halsbandet som gör att hunden eller katten syns bra också, menar Ella och visar lilla hundhalsbandet med pärlor och bling bling som troligen kommer att passa lilla chihuahuan Guchi.

Grannarna har käpphästar som även fått träns och grimmor designade av Ellas, så framtiden som pysseldesigner är säkrad.

– Mycket bling bling ska det vara, mer bling bling dessto bättre, menar Ella och påbörjar ett ny pärlpannband.

Idag början hon skolan och hon vet redan hur hon ska hinna med allt.

– Först skolan, sen hem och göra läxorna, ut och rida och därefter kan jag designa pannband hela kvällen, avslutar Ella samtidigt som hon säger att det bästa med att designa är att få göra en egen skapelse och få bestämma helt själv hur den ska se ut…

Vi har alltså all anledning att besöka unga blingentreprenören Ella Rosenström fler gånger.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Pärlentreprenören Ella utökar

GRATTIS Ella 🤩🤩🤩

Du gör så otroligt JÄTTEFINA pannband.

Hoppas du säljer på både Skillingaryd marknad och Vrigstad marknad nu i höst 🤗🤗🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *