Nyheter

Partierna ger besked – fråga fyra

Nyheter Vi har ställt fyra frågor med kommunal anknytning inför valet där vi redovisar svaren dag för dag lördag till tisdag.

Arkivbild

Vi skickade ut frågorna till partiernas förstanamn på valsedeln till kommunfullmäktige. Tyvärr har vi inte fått svar från Vänsterpartiet men kommer att redovisa deras svar när/om de kommer in.

Eftersom vi inte är blockbildare eller har andra baktankar har vi valt att redovisa svaren i bokstavsordning.

Vad vill ni göra för att kunna få bebyggelse vid skjutfältet?

Centerpartiet:

Centerpartiet har inga invändningar mot verksamheten på Skillingaryds skjutfält. Denna verksamhet stör inte alltför mycket. Möjligen i tätorterna, men landsbygden öster och väster om skjutfältet har inga problem.Vi anser däremot att ”de teoretiska bullerberäkningarna” är fel. Bostads- och verksamhetsbyggnation skall vara tillåtet både öster och väster om skjutfältsgränsen.

Centerpartiet tror att en lösning kan vara bullerservitut vid varje enskild byggnation. Denna lösning kan även gälla tätorterna, som har minst lika stort buller.

Empartiet:

Fokusera på att bullerzonen måste anpassas till samhället och då framförallt så att Skillingaryd har möjligheten att utvecklas österut.

Kristdemokraterna:

Vi välkomnar alla förslag som möjliggör byggnation inom bullerzonen.

Kristna Värdepartiet:

Att få loss militär mark för till exempel bebyggelse i Södra Skillingaryd kan ske till viss del, men försiktighet måste tas med tanke på slätten och det militära kulturarv som det utgör och den 100åriga marknadsplats samt det föreningsliv som finns

Liberalerna:

Med all respekt för militären och dess uppgift, men på ställen där det redan finns bostadsbebyggelse borde det vara ok att förtäta och bygga mer bostäder, man skulle kunna avtala bort bullerproblemen.

Miljöpartiet:

Genom att fortsätta dialogen med myndigheterna. Att hårddra diskussionen och ställa ultimatum gynnar inte de boendes sak, eftersom Försvarsmakten har nuvarande regelverk på sin sida.

Moderaterna:

Få en ändrad bygglagstiftning och miljöprövning som inte omöjliggör boende utanför området. Land ska byggas utav lagar som fungerar och är begripliga.

Socialdemokraterna:

Fortsätta uppvakta statliga myndigheter och politiker samt arbeta fram ett nytt förslag till översiktsplan.

Sverigedemokraterna:

Vi har inga konkreta förslag i denna fråga. Vi har förståelse för militärens behov, men tycker  samtidigt att de närboendes intressen och behov också måste beaktas. Det är inte helt okomplicerat när lokalbefolkningens intressen ställs mot ett riksintresse. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *