Nyheter

Partiledare Nyamko Sabuni avgår

Nyheter Nyamko Sabuni meddelade idag sin avgång som Liberalernas partiledare.  – Jag ser också att det inte längre är jag som ska gå i första ledet. Jag lämnar i dag posten för Sveriges liberala parti, säger Nyamko Sabuni under en pressträff i riksdagen.

Foto: Per Bunnstad. Nyamko Sabuni besökte Gärahovs Gård utanför Vaggeryd i september 2021

Johan Pehrson, tidigare förste vice partiordförande, har efter Sabunis omedelbara avgång klivit in som partiledare.

Strax före lunchtid började uppgifter cirkulera om att Nyamko Sabuni skulle meddela sin avgång, vilket bekräftades av partiledaren själv några minuter senare.

Hon motiverar sitt beslut med att diskussionerna runt henne som person och ledare har krävt för stor uppmärksamhet den senaste tiden.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Partiledare Nyamko Sabuni avgår

Det kommer många indignerade kommentarer om det Sabuni sa – men jag hör inga sådana moraliska fördömanden om de miljontals ukrainare som flyr västerut. Det handlar uppenbart om partipolitisk taktik och inte om något substantiellt. Men om man vill slå klorna i något bör man istället inrikta sig på att ministern Strandhäll (S) erbjöd olika anläggningar till kommuner som avstod från veto mot vindkraft. När ministern försöker spela ut dem som drabbas i kommunernas periferier mot en tätortsbefolkning som inte drabbas men som för förmånen, då undrar jag om det man anklagar Ericsson telefoni för bör kallas ”ekonomiskt stimulanspaket”. Det är tydligt vilken roll åsiktskorridoren spelar.

Själv tycker jag att det kan behövas nya partier I riksdagen med nya friska fläktar och som mera representerar sina uppdragsgivare, det vill säga svenska folket. De ”gamla” partierna bara maler på i samma gamla anda. Det är bara att följa en riksdagsdebatt på TV. Debatterna är som att följa gamla repriser. Och som väljare/åskådare blir man inte mycket klokare på vad de olika partierna vill då de inte svarar på frågorna utan bara svamlar. Det är ju inte bra ur ett demokratiskt perspektiv.

Stor sorg!
Demokratins största fiende är just demokrati.
Visst är det märkligt, men en fråga för alla som hyllar demokrati att begrunda.

//Ken Frick

Detta känns som när ett desperat ishockeylag tar ut målvakten de sista minuterna i hopp om att rädda situationen. Men jag ser kräftgången under Jan Björklund som orsaken till ett ganska hopplöst utgångsläge, så man skall nog inte huvudsakligen skylla på Sabuni.

Spiken blev nog när hon sa att hon skulle fly till Norge om Sverige blev angripna av ryssarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *