Nyheter

Partiledaren besökte Kyllås

Nyheter Annie Lööf (C) åkte till Kyllås, väster om Skillingaryd, under fredagsförmiddagen för att träffa sin namne Annie Johansson och lokala centeravdelningen. Annie var fascinerad av Annie och omvänt. Vi har fått en pratstund med partiledaren vid köksbordet i Kyllås.

Hos Annie i Kyllås fick partiledaren Annie en snabbkurs i skogsvård  [1/11]

Annie visar Annie  [2/11]

I vardagsrummet i Kyllås kom partiledaren på besök idag  [3/11]

Lokala centeravdelningen fanns på plats för att lyssna på de båda Annie  [4/11]

Annie Lööf (C) och Annie Johansson  [5/11]

Passande innan man lämnar huset i Kyllås  [6/11]

Diplom  [7/11]

Skogsvårdsbränning  [8/11]

Strax innan gruppfotograferingen samlades lokala (C)kamrater utanför Annies hus  [9/11]

Från vänster; Ida Philip, Johanna Malmborg, Jörgen Johansson, PO Toftgård, Annie Johansson, Annie Lööf och Anna-Maria Toftgård  [10/11]

Tackar och kramar om innan avfärd mot Jönköping  [11/11]

I Kyllås med den vackra utsikten över vildmarken bor Annie Johansson. Idag kom partiledaren Annie Lööf (C) på besök för att träffa sin namne och skogsvårdspecialisten för att fika, prata företagsverksamhet, skogsvård och träffa den lokala centeravdelningen. Annie Lööf hette för övrigt Johansson innan hon gifte sig…

Annie Lööf har under två dagar varit i Småland. Igår besökte hon östkusten och idag stod Kyllås och Jönköping på schemat medan mellanlandningen var hemma i Maramö utanför Värnamo.

– Jag blev tillfrågad av PO Toftgård om jag ville ha besök och jag tackade ja direkt. Jag har fått dela med mig om mitt företagande, naturvårdsbränning och att jag tycker att Sverige behöver en nationell skogsbrandsspecialist. Känns bra att ha en kanal hela vägen upp, berättar en nöjd Annie Johansson.

En liten pratstund runt fikabordet fick reportern med partiledaren som tyckte det var otroligt naturskönt i Kyllås och är väldigt fascinerad att en ung kvinnlig jägmästare driver sitt familjeföretag i Kyllås med hela Sverige som arbetsfält. I Kyllås hade inte partiledaren varit men däremot kände hennes syster till slalombacken. Annie Lööf har numera mer koppling till bygden då hennes mans mormor Hillevi kommer från Kålviken i Tofteryd. Att partiledaren idag hamnade hos Annie var PO Toftgårds förtjänst, då partiledaren hörde av sig till lokala centeravdelningen och bjöd in sig själv. Kombinationen med landsbygd och företagande så blev Kyllås och Annie Johansson-valet inte så svårt för lokala centeravdelningen.

Hur pass fokuserad är du på valet när du är här i Kyllås idag?
– Det är 200 dagar kvar, jag reser kontinuerligt och resultatet på vårt arbete visar sig i höst när valet är. När jag är ute och träffar företag och skolor får jag med mig mycket matnyttigt. Idag har Annie Johansson lyft upp nationell skogsbrandsgrupp som jag tar med mig. Skogsbränder händer sällan i Sverige, men för att hantera dessa snabbt så behöver man hantera detta nationellt. Men det klart jag är fokuserad på valet.

Enligt opinionsrapporten ökar (C), vad har du för kommentar om det?
– Väldigt glädjande, vi har ökat med 50% sedan förra valet och vi är det parti som har ökat mest. Jag är stolt och glad. Ingen har röstat ännu, så mycket kan hända, men vi fokuserar på frågor som handlar om jobb, företag, trygghet och miljö.

Hur ska alliansen klara sig om (KD) åker ur riksdagen?
– De kommer inte att åka ur. För fyra år sedan låg (C) under 4% och varenda intervju fick jag svara på samma fråga. (KD) gör sina kommundagar i Jönköping i helgen där de kraftsamlar, så jag ser ingen risk att de hamnar under spärren, menar Annie Lööf.

Förr var ni ett självklart val för landsbygden? Är ni fortfarande landsbygdens företrädare?
– Ja, över 40% av landsbygden tycker att vi är det parti man ska välja. Men vi vill vara ett parti som man röstar på om oavsett om man bor mitt i stan eller landsbygden.

Vem har betytt mest i ditt politiska liv?
– Mina väljare. Jag är otroligt tacksam för det stöd jag har. Personkryssad och det förtroendet som mina väljare ger mig är stort. Min förebild var Karin Söder. Hon har betytt väldigt mycket för mig, berättar Annie med glimten i ögat.

Om ni vinner valet i höst – vilket position räknar du med att få i en regering?
– Jag tänker inte på titlar. Jag vill att vi ska växa. De är farligt att förhandla men såklart vill jag att vi byter ut den nuvarande regering. Vid byte av regering så är det såklart en ministerpost jag ska besitta men kan tänka mig att bli vice statsminister, säger Annie Lööf.

Hur mycket följer du våra tidningar Värnamo.nu och Skillingaryd.nu?
– Klart jag följer. Det bästa med digitala nyheter är att man kan följa flödet var som helst. Bra att ha koll på vad pappa hittar på i Värnamo, bland annat, säger Annie med ett stort leende.

Finns det något sätt för små tidningar som vår att ingå i presstödstanken?
– Det finns olika stöd idag bland annat distrubitionsstöd. Nu har man precis gjort om och det presenteras en förändring. Mediastödet behöver vara i relation till verkligheten då vi går över till mer och mer digital verksamhet.

Hur hinner Annie Lööf att vara mamma?
– Jag är det varje minut. Det går bra att vara mamma samtidigt som man är partiledare. Min man och jag delar mycket. Jag har en trång kalender samtidigt som jag ska kunna vabba, tvätta och köpa vinteroverall. Det är därför vi bor utanför Stockholm för att jag ska kunna ha ett vardagsliv och kunna vara närvarande. Det fungerar bra, avslutar Annie.

Johanna Malmborg och Anna-Maria Toftgård fanns på plats tillsammans med Ida Philip, Jörgen Johansson och PO Toftgård vid dagens besök och alla var överens om att besöket var mycket lyckat.

– Att hon ta sig tid och träffar oss lokala partiavdelning och lokala företagare. Vi har dock inte hunnit med att prata så mycket politik, men det får bli en annan gång, säger Johanna.

– Annie Lööf är en enkel och vanlig person. Hon har ögonkontakt med den personen hon pratar med och är närvarande när man förklarar. Jag känner mig stolt och glad över att ha haft partiledarbesök idag, avslutar Annie Johansson.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Partiledaren besökte Kyllås

Trevligt reportage 🙂
Till: 70-åringen – inte heller jag visst vem denne Söderberg är förrän jag googlade. Tydligen är han en stor kändis i vissa kretsar.
Tycker ni har en utmärkt bevakning av nyheter/reportage men lite mer från Götafors är ett önskemål 🙂

Jag kunde i alla fall hitta 21 bilder på min dator och Skillingaryd.nu från den nämnda föreställningen. Så jag förstår inte va du yrar om när du även drar in Tofteryd i en sak som händer i Kyllås

Det är absolut inget fel att skriva om att Centerpartiledaren Annie Lööf har gästat bygden, det jag har synpunkter på är att när Rickard Söderberg framträdde på Skillingehus, inför en absolut till brädden fullsatt teatersalong, fanns det inte någon representant för lokaltidningarna på plats, varför?
Det kan väl ändå inte vara så att ”The Tofteryd Show” styr det journalistiska utbudet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *