Nyheter

Påskfirande på Mötesplatsen

Nyheter – Gruppen som kommer hit kan vara ensamma pensionärer, personer med missbruk, psykisk ohälsa, barnlediga ensamma mammor eller personer som varit sjukskrivna en längre tid och behöver komma tillbaka till vardagen

Alice Åström är samordnare på Mötesplatsen  [1/9]

Linus Persson hade bakat fina (och goda) påskbakelser  [2/9]

Klädhyllan sorteras upp och lämnas ut till behövande  [3/9]

I duschen finns det möjligheter att få lukta gott efteråt  [4/9]

Glada miner  [5/9]

Fin mat  [6/9]

Påskbordet var fyllt  [7/9]

Fanns mycket att välja på  [8/9]

Inger, Inger, Solveig och Rode fanns på plats idag  [9/9]

Tillsammans har de lagat maten. Volontärerna och kyrkorna. Från frukosttid och fram till middagstid får gästerna komma till Mötesplatslokalen i Skillingaryd och äta sig mätta.

I källarlokalen hittar vi volontärerna Rode och Solveig som fyller på påskbordet allt eftersom.

– Det här ger så mycket att kunna hjälpa till, säger Rode Enell.

Samordnare Alice Åström är på plast. Hon är anställd via Arbetsmarknadsenheten och har sitt kontor strax bredvid gemensamhetslokalen.

– Hit kan både socialtjänsten och kyrkorna hänvisa gäster. Vi har ett duschrum, vi har kläder, matkassar som kan hjälpa gästerna i deras vardag. Hit är alla välkomna som är utanför samhället, förklarar Alice.

– Gruppen som kommer hit kan vara ensamma pensionärer, personer med missbruk, psykisk ohälsa, sjukskrivna en längre tid och behöver komma tillbaka till vardagen. Här är lågtröskelverksamhet. Enda kravet vi har här är att man inte får dricka alkohol eller vara stökig och aggresiv när man är hos oss, säger Alice.

På mötesplatsen i Skillingaryd är det öppet tre dagar i veckan. Och förutom socialsekreterare finns kyrkorna här på plats samt många volontärer som hjälper till.

– Vi fungerar bra när alla är tillsammans, avslutar Alice.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *