Nyheter

Passar vindkraftverken in?

Nyheter "Det bor en hel massa människor på landet i Vaggeryds kommun, så skall vindkraftsverken passa in blir man ju tvungen att ändra på några andra faktorer". Läs här Ken Frick (L) insändare.

Arkivfoto

Nu har vi fått facit för länets senaste vindkrafts park, se nedanstående länk.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=7022392

Vet inte hur många som läste artikeln om dessa verk i VN senast, Niclas Palmgren uttalade sig på ett sätt att man bara tog sig för pannan, och bolaget har fått placera dem så nära som 750 meter från bostäder.

VARFÖR skall det vara så svårt att titta på vad som hänt på andra ställen INNAN man bygger?

Danmark har nyss infört ett tak på hur många verk det får finnas i Danmark, vilket innebär att man kommer att stänga ner 2 450 stycken landbaserade vindkraftsverk! Svenska folkets egna företag ”VATTENFALL” är där och bygger ny havsbaserad vindkraft…

Vaggeryds kommuns ansvariga orkade inte ens ta sig till Fredriksdal, eller något annat ställe där det gått åt skogen med bullerberäkningarna. Eller så vill de, precis som Palmgren helt enkelt inte ha några fakta på bordet innan beslut.

Ledande politiker tyckte nu att Vaggeryds nya vindbruksplan blev för tuff mot länsstyrelsen och vindkraftsbolagen.

Så trots att den nu i demokratisk ordning gått igenom alla instanser, alla har fått säga sitt och nu var den på väg till kommunfullmäktige, då drog de bara tillbaka den, swooop.

Nu skall den på ”Konsekvensanalys! ” Sanningen är att den var/är väldigt rätt.

Problemet är bara att det bor en hel massa människor på landet i Vaggeryds kommun, så skall vindkraftsverken passa in blir man ju tvungen att ändra på några andra faktorer.

Precis som i Palmgrens vindkraftspark, verken låter förfärligt men uppmätta värden blir i alla fall helt rätt.

Ken Frick Liberal

Taggar

Dela


3 reaktioner på Passar vindkraftverken in?

Jag upprepar som så många gånger tidigare att det som är förbjudet av miljöskäl i Bayern – det skall inte heller bolag från Bayern få bygga hos oss och på bekostnad av vår miljö. Detta i synnerhet som ansökan andas av att de också vill exportera strömmen som alstras hos oss. De vill ta strömmen och pengarna men dumpa miljökonsekvenserna på oss – fult, synnerligen fult.

Export av el från Sverige är större än all producerad vvindkraft. Tyskar mfl tar hand om den och betalar ca hälften av vad den kostar. Vi svenskar betalar på elräkningar ca 5 miljarder kr per år och vi får inget tillbaka utan bara förstörd natur och störningar för nönniskor och djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *