Nyheter

Pastorat utökar bön och ställer in viss verksamhet

Nyheter För att minimera riskerna till spridning av smittan och av hänsyn till varandra, främst mot de i riskgrupperna, kommer Byarums pastorat vidta en del åtgärder

Arkivfoto

– Vi firar gudstjänster, andakter och morgonbön som vanligt dock utan någon förtäring.

Vi har dop, vigslar och begravningar som vanligt men kommer inte erbjuda våra samlingssalar för kalas och minnesstunder.

– Vi utökar med morgonbön, eftermiddagsbön och aftonbön vardagar i Vaggeryds kyrka klockan 08.45, 14.00 och 18.00.

– Utifrån smittrisken kommer nattvardsfirandet endast delas ut under brödets gestalt. 

– Vi har våra konfirmander, barn- och ungdomsverksamhet som vanligt med vissa åtgärder kring hantering av förtäring och resor. Om grundskolan skulle stänga innebär det att vi också stänger vår verksamhet för barn och ungdomar.

– Vi ställer in arrangemanget afternoon tea.

– Vår vuxenverksamhet såsom dagledigträffar, soppluncher, körer, syföreningar, Te Deum blir inställda resten av terminen.

– Vi ställer då om personalen till att erbjuda stöd och hjälp. Detta stöd riktas främst till de invånare som är i de identifierade riskgrupperna genom hjälp med inhandling och andra lokala ärenden.

Du som behöver stöd och hjälp kan vända dig till vår diakon Jennie Skarph via e-post eller telefon. Du som behöver stöd och hjälp kan också komma till våra morgon-, eftermiddags- och aftonböner. Här finns människor som kan lyssna och stötta.

– Cafét på Mötesplats Vaggeryd är stängt tills vidare. Däremot har vi öppet vanliga tider, tisdagar 14-16 och fredagar 10-12 för utdelning av matkassar.

För att minimera riskerna till spridning av smittan och av hänsyn till varandra, främst mot de i riskgrupperna, behöver Du som medmänniska göra följande:

* Du stannar hemma om du känner dig det minsta sjuk.

* När Du besöker våra verksamheter är det viktigt att vara extra noga med att tvätta händerna, nysa/hosta i armvecket och hälsa på andra sätt än den vanliga handhälsningen (eller andra hälsningar med kroppslig beröring).

Källa; Pressmeddelande från Byarums Pastorat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *