Nyheter

Pastoratet satsar på musik i sommar

Nyheter Under sommaren anordnar Byarums pastorat tio olika evenemang som kallas musik i sommarkväll. Det kommer även bli allsång i kyrkparken och körprojekt till hösten.

Under torsdagen var första av tre allsångstillfällen i kyrkparken i Vaggeryd. Vädret var som på beställning med sol, moln och behaglig temperatur. Ett par häften med härliga sommarsånger och psalmer delades ut till besökarna och till ackompanjemang på piano och sång av Håkan Sparf och Ellinor Norberg, kyrkomusiker var det bara att stämma in i sången.

– Det är härligt att kunna sitta ute, speciellt roligt när det är sånt här fantastiskt väder. Vi har haft tur med vädret och har inte behövt flytta in en enda gång. Förra sommaren kunde vi ju träffas utomhus och det var väldigt välbesökt. Jag tror att man lite har tappat bort det här med att träffas och gå till kyrkan och jag hoppas man kan hitta tillbaka till den här gemenskapen. Då är musik ett bra sätt, säger Ellinor Norberg.

– Det blir många tillfällen under sommaren att få lyssna till fin musik i olika stilar i våra fyra vackra kyrkor. I dag lördag hålls den första konserten i Bondstorps kyrka och följs sedan av många kvällar med härliga musikupplevelser ända till slutet av augusti, berättar Håkan Sparf kyrkomusiker i Byarums pastorat.

– Musiken blir varierad från orgelmusik, folkmusik och visor till american hymns så det borde finnas något som passar alla, avslutar Håkan.

Här sjungs det sommarsånger.  [1/7]

Håkan Sparf och Ellinor Norberg skötte musiken.  [2/7]

Prästen Pär AJ Persson bakom några av besökarna.  [3/7]

Elisabet Lönn och Ellinor Norberg sjöng duett.  [4/7]

Pär AJ Persson höll en andakt.  [5/7]

Karin Lackenbauer fixade fikat.  [6/7]

Saft, kakor och bullar till dem som var sugna.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *