Nyheter

Pastorsinstallation i Betel

Pastorsinstallation i Betel

Nyheter Söndagen den 6 september var en högtidsdag för Betelförsamlingen i Vaggeryd i och med att en ny pastor installerades.

Det är Jakob Fhager Bjärkhed som svarat ja på kallelsen att tillträda tjänsten. Han kommer närmast från Centrumkyrkan i Forserum men är annars född i Fiskebäck utanför Göteborg, ett faktum som inte döljs när man hör honom tala.

Församlingskonsulent Ulf Häggqvist representerade Svenska Alliansmissionen och förrättade installationen.

Jakob talade i sin inträdespredikan om enighet och slog därmed an en ton om att han anser att samverkan mellan kyrkorna i Vaggeryd är viktigt. Enighet kräver också ödmjukhet.

En av hans första positiva upplevelser i Vaggeryd är kyrkornas satsning som kallas mötesplats Vaggeryd, där man har gått samman för att hjälpa behövande, som finns i samhället.

Gudstjänsten leddes av Lars Kinderbäck och i övrigt medverkade Anna Nyberg med att läsa inledningsord och Betel Gospel stod för sången.

Gudstjänsten avslutades med nattvard innan det var dags för kyrklunch. I samband med denna fick församlingsmedlemmar och representanter för övriga församlingar i Vaggeryd chansen att hälsa Jakob välkommen och ge välkomstblommor eller gåvor.

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *