Nyheter

Påverka nya bostadsområdet

Nyheter Tre arkitekter har lämnat förslag hur Östra Strand i Vaggeryd kan se ut. Området kan innehålla 300 bostäder men även plats för förskola och trygghetsboende. Nu har du chansen att tycka till.

Att bo med skogen  [1/3]

Blixtlås  [2/3]

Ryd i skogen  [3/3]

Det började med en arkitekttävling och ikväll kommer förslagen från tre arkitekter visas på Fenix i Vaggeryd. Det handlar om det nya bostadsområdet vid Östra strand i Vaggeryd.

– Det var en bra dag på jobbet förra veckan. Arkitekterna har gemensamma likheter men även olikheter. Alla bygger på att miljö och att man bevarar genuina tallskogen i området. Östra strand kommer att innehålla ungefär 300 bostäder och det finns även med förskola och trygghetsboende i förslaget, säger en nöjd Gert Jonsson (M) kommunalråd i Vaggeryds kommun.

Tina Blomster, kommunens nya samhällsutvecklare, är mycket positiv och ser fram emot medborgardialogkvällen. Hon berättar att det finns ett verktyg framtagit ”Min kommun” där alla i samhället har möjligheter att lämna synpunkter och idéer och ikväll kommer planen ställas ut på Fenix i Vaggeryd.

– Vi kommer att samarbeta med skolorna, vi vill ha in tankar från allmänheten och våra politiker. ”Min kommun” är öppet till november och politikerna ska få ett underlag i december och slutredovisningen av detta kommer att vara i mars nästa år, säger Tina Blomster.

Taggar

Dela


1 reaktion på Påverka nya bostadsområdet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *