Nyheter

Pelle Philips tankar om 2016

Pelle Philips tankar om 2016

Nyheter Pelle Philip, C-politiker, ger lite tankar om det nyss påbörjade 2016: Välkommen även du som läsare att skicka oss några rader och en bild så publicerar vi inom de närmaste dagarna.

Skickas till info@skillingaryd.nu.

Efter att ha avverkat mitt första år som politiker, har jag lärt mig en del, men också sett bristerna i systemet. Sittande i socialnämndens au, ersättare i kommunstyrelsen och i Regionfullmäktige samt som nämndeman i Göta Hovrätt innebär att jag läser in väldigt mycket dokument och då kommer jag osökt in på vikten av korrekt information.

Här finner vi politikernas akilleshäl. Beslut tas oftast på det underlag tjänstemännen redovisar. Tyvärr är de inte alltid korrekta!

Således måste jag se framåt med lite andra perspektiv. Vi pratar mycket om att politikerna beslutar om VAD som skall göras och tjänstemännen HUR. Tror inte man kan ha sådan rigid hållning. Politikerna måste även gå in i HUR det ska göras då det framkommer ny information i ämnet. För det är helt enkelt så att politikerna blir uppringda av privatpersoner som befinner sig i verksamheten och har sin version att berätta och då måste man lyssna.

För mig är det frustrerande att se problemen inom socialnämnden. Det är dock en trend att det går mot bättre tider under 2016, men här finns mycket att åtgärda. Ledarskap strukturerna inom Förvaltningen? Man kan t ex inte ha en en chef på sjuttio arbetande som det är på Furugården. Varför slutar så många? Analysera! Sjukfrånvaron? Är på väg ner, men ändå väldigt hög. Analysera!

I framtiden kommer vi att prata mycket om de nya snabbtågen som skall gå genom Sverige. Många ivrar för att det skall bli en station i Skillingaryd. Men icke jag! Det behovet är så väldigt begränsat och matchar inte kostnaderna. För ett halvår sedan var kostnaden för hela banan beräknad till 175 miljarder, nu senast var det uppe i 350 miljarder. Vis av erfarenheterna lär det tredubblas fram till 2034.

Ensamkommande flyktingbarn, ett hett ämne som alla har en åsikt om, men har svårt att tala öppet om. Jag hoppas och tror att Vaggeryds kommun kan fullfölja sin linje med att knyta kvantitet tillsammans med kvalitet. Vi har idag en bra enhetschef som borgar för det. Men detta kommer att kosta på, det kommer inte gå smärtfritt, det kommer bli problem med skola , boende med mera. Men det är vår förbannade skyldighet att klara av det. Vi måste också att gentemot staten klargöra vilka nivåer vi klarar av. Det måste gå att säga Stopp till berörda myndigheter vid en viss nivå.

Alla skall ju också prata om miljö, men ingen gör mer för miljön än den svenske bonden. Retoriken kring kossans (idisslarnas) produktion av metangas är ju ett stort skämt skapat av bilindustrin. Vill vi ha öppna landskap, ja då måste vi även ha nötkreatur här i kommunen.

Vaggeryds kommun är en stark och framåtinriktad kommun och jag upplever det är en härlig anda mellan politikerna oavsett vilket block de tillhör.

Entreprenadandan är stor och detta borgar för framgång.

Pelle Philip (C)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *