Nyheter

Pengar önskas för att tända belysningen igen

Nyheter Under en tid har flera kommunala ljusarmaturer lyst med sin frånvaro. Nu har en kostnadsberäkning gjorts för att möjliggöra upptändning av armaturerna. "På onsdag ska vi diskutera flytt av budgetmedel". 

Två armaturer saknas på var sin sida av stationen i Skillingaryd.

Budgetmedel har saknats för att byta ut och komplettera belysningen och det saknas just nu belysning både i Vaggeryd och Skillingaryd.

– Vi har ingen budget för detta i år. Det kommer lite pengar nästa år och vi ber att få använda dessa medel till belysning, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Kostnadsberäkningen som tekniska kontoret har gjort av de akuta åtgärderna som behövs är:

  • Gatubelysning Ljungberghsgatan Skillingaryd, två stycken, byte av armatur och stolpe samt flytt av fundament: kostnad 21 000 kronor.
  • Torgbelysning, Skillingaryd, två stycken, byte av armatur och stolte samt byte av fundament: kostnad 32 000 kronor.
  • Passagebelysning Vaggeryd, en styck, armatur och stolpe: kostnad 8 000 kronor. 

Budgeten för reinvestering av gatubelysningsåtgärder är borttagen och tekniska nämnden ber nu kommunstyrelsen om att få använda nästa års pengar för att kunna tända upp belysningen igen.

– Det handlar om att flytta budgetmedel från 2021 till i år och det hanterar vi på onsdag i kommunstyrelsens arbetsutskott. Är vi överens där så ser jag inga bekymmer till det här, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Gula skydd finns uppsatta där det saknas belysning

Taggar

Dela


14 reaktioner på Pengar önskas för att tända belysningen igen

Instämmer med vad Linus skrev. Det är dags att det blir belysning mellan Frälsningsarmén och Kinakrogen. Belysningen vid rondellen är väl inte heller klar.

Men så viktigt på torget och vid stationen.
Hur i herrans namn kan Vaggeryds kommun inte ha råd att tända lite lampor? Är det inte dags och utreda vad det är de håller på med i Vaggeryds kommun?

Redaktionen: OBS! I en vanlig mening stavas kommun med litet k.

Det är ju skönt att kommunen ger oss trygghet ute i mörkret. Blir helt mållös på vad som händer i denna kommun. När man var liten fanns det till och med belysning på båda sidorna av vägen nu finns det väl snart ingen. Vill ni har en växande kommun ta då hand om den så att den börja blomma upp istället för att ödelägga den av allt ni ställer till med…

Vad som förvånar mig allra mest är att man måste nedmontera armaturen när man skall spara elpengar. Vid stationen har två plaströr stått och markerat att här skulle stått ett par prydliga gatlyktor som skulle spritt sitt trolska ljus över Stationsplan. Vid torget mötte ytterligare en lykta samma öde i somras. Ett plaströr har även där fått byta plats med de lite nostalgiska gatlyktorna. Nu kan man fundera över var den vackra armaturen gör sin tjänst. Eller de kanske har tagits in på förrådet för upprustning?

Saknas budget för gatubelysning? Här redovisas en kostnad på 61 000 kronor. Detta år pinsamt. Men klart, överskrids budgeten med flertalet miljoner i övriga nämnder så får ju så klart belysning för den lilla summan prioriteras bort.

Föreslår att man säljer det gula fantastiska stålmonumentet uppe vid Stigamo som kostade ca 250000kr. Då fanns det pengar. Kommunledningen
har inget begrepp hur man hanterar kommuninvånarnas skattepengar.

Ellerhur JK! 10-20 miljoners spräckningar i investeringar går bra. Men 60.000kr finns inte till lampor.
Verkligen pinsamt!!

Den här kommunen blir mera och mera pinsam. Här rinner pengar mellan fingrarna i stort sett på varje investering och pengarna plockas fram. Här gör de sig löjliga över småpengar. Tänk om alla era bilar går sönder över budget. Ska ni parkera dem då tills ni har styrt om pengar till detta?

För egen del anser jag att västra sidan på Storgatan, mitt emot Frälsningsarmen och Kinakrogen är det största problemet med belysning i Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *