Nyheter

Pengar till utsmyckning frös inne – blev återremiss av nya förskolor

Nyheter Utsmyckning av Bullerbyns förskola och Åvikens förskola har uteblivit och enprocentsregeln är borta. Det skapade irritation från S-gruppen under kommunfullmäktige som fick igenom sin önskan om återremiss av slutredovisningarna vid förskolorna.

Konst och utsmyckning ska vara på förskolorna men inte kommit på plats ännu. Arkivbild

Tuula Ingner (S) tog stora kliv till talarstolen där hon gav stor kritik för att utsmyckningen inte blivit av vid nya Bullerbyns förskola och Åvikens förskola. 

– Vi har tagit beslut här i kommunfullmäktige om pengarna till de nya förskolornas utsmyckningar inte blivit av. Vi fick till oss att när marken skulle paddas var det ett investeringsstopp. Sedan kom pandemin där konstnären och vi inte har kunnat träffats. Nu finns inte pengarna kvar! Visst, det är all inklusive och det här drabbar barnen. Vi har beslutat här i fullmäktige, men nu struntar ni i det här. Var är det mer någonstans pengarna har frusit inne? Jag tycker det här är oroväckande och jag yrkar återremiss på slutredovisningen av Bullerbyns förskola, säger Tuula Ingner (S). 

– Kommunfullmäktige är beslutande. Är det ett beslut i fullmäktige att man ska ha det här så är det det som gäller. Fullmäktige är de som tar besluten och sedan ska de verkställas av teknisk nämnd och då ska det hanteras av den nämnd, både att fördela budgeten man fått, annat får man återkoppla. Kommunstyrelsen ska bereda och fullmäktige kan ge nämnden medel för att göra klart besluten. Det finns ingen annan som kan ändra på det här. Vi måste följa det här och då får man hantera det här från teknisk nämnd. Här är vi beslutande i fullmäktige. Någon annan kan inte ändra på detta. Det är min absoluta uppfattning. Man får hantera det här om det inte är åtgärdat, svarar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

Tuula Ingner och Kenth Williamsson (S) yrkar återremiss av slutredovisningen för Bullerbyns förskola med tillagningskök i Skillingaryd. 

– Detta kan kommunstyrelsen lösa. Givetvis ska pengarna in, men jag ser inte att en återremiss är nödvändig. Vi kan lösa det här ändå, svarar Ulf Abrahamsson (C). 

– Jag vill önska att du omformulera det här och att kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsen att enprocentsregeln ska göras, inte hela ärendet. Det hade varit det smidigaste, svarar Gert Jonsson (M). 

– Personligen tycker jag det är konstigt att fullmäktige inte får den direkta redovisningen. Jag tycker att det skulle vara mer korrekt att skicka tillbaka redovisningen. Det är ovanligt att man ska hantera det här på det här viset. Det är inte hela världen om redovisningen kommer tillbaka hit, kontrar Kenth Williamsson (S). 

– Som ordförande i konstutskottet tycker jag det vore bra om vi återremitterar Bullerbyn och Åvikens förskola, svarar Tuula Ingner (S). 

Ledamöterna i kommunfullmäktige återremitterade ärenden om slutredovisningarna om att utsmyckningen saknades vid kommunens två nybyggda förskolor. 

Taggar

1 reaktion på Pengar till utsmyckning frös inne – blev återremiss av nya förskolor

Pengarna gick nog till sprängningarna vid Åvikens förskola. Det behövdes troligtvis inga sprängningar enligt expertisen på ett av de kommunala kontoren.
Det vore intressant att få sprängningskostnaderna redovisade. En blind hade kunnat”se” att man måste spränga i veckor. På Stigamo etablerade man ett industriområde i ett surhål. Vad finns expertisen i vår kommun och vad har detta kostat skattebetalarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *