Nyheter

TV: Pensionärer fick svar av politiker

TV: Pensionärer fick svar av politiker

Nyheter I kväll har de lokala pensionärsföreningarna haft ett oannonserat möte tillsammans med en politisk panel,

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Det var pensionärsföreningarna som sitter i KPR, det Kommunala pensionärsrådetsom hade bjudit in företrädare för de politiska partierna. ;am villöe ha svar nu så partierna har en chans att skriva in vad pensionärerna önskar i sina valprogram.

– Pensionärerna kommer att vara 25 % av valmanskåren i nästa val. Därför vill vi höra vad de politiska partierna upplever som problem och hur ni tänker lösa dem. Vi har också frågor som vi vill diskutera, frågor som vi anser viktiga för oss pensionärer, noterades i inbjudan.

Man satte ut fem huvudpunkter att få diskussion och svar kring:

1. Tillgång till SÄBO-platser (alla som vill och är 80 år och äldre skall få plats inom 30 dagar).     Inte dela på par! Fler kortidsplatser/Avlastningsplatser.

2. Bostadsförsörjningen för äldre på kort och lång sikt i hela kommunen och till rimliga hyror.

3. Hemsjukvård/ Hemtjänst. Samverkan mellan grupperna och inga avgifter i hemsjukvården.

4. Personalförsörjningen i vården. Samarbetet mellan nämnderna.

5. Fler pensionärer på valbar plats!

Reine Frisk från PRO och Alf Carlsson från SPF ställde frågor om för pensionärer angelägna frågor och politikerna försökte ge bra svar. Det handlade inte minst om boende.

I panelen ingick Kenth Williamsson (S), Emma Evaldsson (KD), Ulla-Carin Djerf (MP), Ann-Christin Holmgren (L), Pelle Philip (C), Gert Jonsson (M) och Jan-Olof Svedberg (SD).

Kommunalrådet Gert Jonsson (C) berättade att man givit bostadsbolaget Vsbo i uppdrag att bygga lägenheter i två hus vid mejeritomten i Skillingaryd strax intill det hus som ska uppföras av socialnämnden.

Pensionärerna på plats verkade mycket nöjda med att de fick svar även om man inte var närda med allt som politikerna sa. I många frågor var det oenighet partierna emellan, inte minst när det gäller taxor.

Det kom 20 pensionärer för att lyssna men det var inget offentligt möte.

Reine Frisk utlovade dock att det kommer att bli minst en liknande paneldebatt närmare valet om knappt ett år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *